blog met recept ERGER VOORKOMEN

Ik ben een brokkenpiloot van het ergste soort en kan zo snel niet bedenken wat ik in mijn leven al niet gebroken of verwond heb door een  even bizarre als onnozele samenloop van omstandigheden ;  kerstavond uitglijden over een aardappelschil en 3 ribben breken, op een parking waar honderden auto’s staan in een putje stappen en een enkel breken , midden in de stad in een betonnen bloembak vallen 8 maanden zwanger ….liesbreuk , de onderste traptrede missen… voorvoet gebroken. , met mijn been tussen de keldertrap geschoten….. enkel gebroken , omver gereden door een auto die achteruit reed ……. hersenkneuzing en gebroken voet , uitglijden met sneeuw onder de laarzen .. 4 wervels gebroken , tegen de site table gevallen omdat de honden vochten… rib gebroken , misgestapt met 2 boodschappentassen….. 9 wervels gebroken en een half jaar plat … 2 jaar geleden uit de kano gevallen ….. arm/hand /polsbreuk , en als meest merkwaardig hoogtepunt : Het balmasqué openen met mijn baas die mij dusdanig in de armen hield dat ik een rib brak……nee hoor geen onzedelijk gedrag en ik geef hem dus niet posthuum aan …. sommige zaken moet je ruim zien….. en dat doen ze in Brabant .

Hier de entree met mijn schat

……….en dat is nog lang niet alles ,veel gekker moet het toch niet meer worden .       Ik zal wel een “gevallen vrouw”zijn.

Die akkefietjes overkomen me gewoon zonder dat ik me ergens van bewust ben maar het is meer dan mogelijk dat ik  zoiets nooit zie aankomen , zonder erg …zeggen ze in Brabant ; mijn ex zei dat vroeger ook al omdat ik destijds ook altijd van die uitglijders had maar kennelijk bestaat er toch nog zoiets als een engelbewaarder als het er werkelijk om begint te spannen.
Zoals de dag dat mijn stief zusje mijn leven redde – zo erg is en was het met mij . Zal wel nooit meer over gaan…
Samen met schat gingen wij elk voorjaar met onze kampeerbus 6 weken naar Frankrijk en dat bewuste jaar had ik beloofd dat mijn stief zusje intussen in mijn auto kon rijden . Wij woonden aan een heel drukke uitvalsweg in Eindhoven waar het verkeer richting Maastricht dag en nacht voorbij raasde .
Ik had haar afgehaald bij een vriendje en omdat parkeren bij ons ook heel problematisch was parkeerde ik even aan de overkant bij een winkel .
Uitgestapt overhandigde ik haar de sleutels en liep zo de weg op , in gedachten verzonken… de tegenwoordigheid van geest waardoor mijn stief zusje mij aan mijn kleren terugtrok voor een aanstormende auto zorgde ervoor dat ze in feite mijn leven heeft gered ; ik ben haar eeuwig dankbaar , dat spreekt voor zich .
Wanneer we terug in Nederland zijn organiseren we altijd een etentje waarbij we meestal samen koken voor de familie . Niet alleen mijn leven maar ook enkele heerlijke en eenvoudige recepten heb ik aan haar te danken , zoals deze verrukkelijke ovenschotel met Kabeljauw .

 

Wortels en Aardappels 8 min voorgaren in de Topf in de magnetron ; 5 minuten blancheren in kokend water kan ook .
Smeer een ovenschaal in met Boter – schik daarin over de lengte gehalveerde Wortels –Aardappels- Tomaten in stukken – Zeste van Citroen – Knoflook – Dille – Kabeljauw – Peper , Zout en Groene kruiden uit de Fairtrade molen .
Dan weer Wortel – Tomaat – Zeste- Knoflook en Dille .
Bedekken met flinke klonten boter en 20 min. garen in de voorverwarmde oven op 180′