HUISMIDDELTJES BIJ HARDNEKKIGE HOEST EN KEELPIJN

Dit huismiddel dat al van mijn  Oma dateert is niet alleen zeer effectief bij hardnekkige hoest maar ook nog eens erg lekker.


Als kind logeerde ik vaak bij mijn Oma en hoewel zij in het centrum van Eindhoven woonde bleef zij haar huismiddelen die waarschijnlijk nog uit de Sardijnse overlevering stamden altijd trouw.
Ook Oma maakte alles vers en had overal een middeltje voor , terwijl Opa toch verbonden was aan de polikliniek van Philips.
Oma hield niet van moderne zaken en weigerde te telefoneren.
Als Opa niet thuis was nam mijn Oma dus gewoon niet op.

 

Om een probaat hoest/keeldrankje te maken neem je een smal en hoog glas gevuld met water.
Dan neem je een grote Ui waar je het onderste puntje afsnijdt zodat je een HEEL klein gaatje ziet, en daarna snijd je er het kapje af, haal een beetje van het binnenste er uit en vul de Ui met Suiker.
De Ui hang je boven het glas water en dek goed af met alu. folie .
Langzaam drupt de Suiker nu in het glas.
Steeds een beetje Suiker bijvullen en de patient meerdere keren per dag een slokje laten drinken.
Het is echt lekker.

Mijn Oma had nog enkele zeer effectieve middelen tegen ferme keelpijn, die misschien niet zo smakelijk of uitvoerbaar lijken in onze moderne tijd, maar door mij nog steeds worden toegepast.

HOUD JE VAST:

Koolbladeren of Preien op je borst leggen voor het slapen gaan en een wollen doek erover om de boel bij elkaar te houden.

NOG ERGER:

Gedragen [ liefst zweet ] sokken als een shawl om je nek doen bij het slapen gaan en ook de hele nacht om houden , en samen met die dranken en Tijmlikeur moet het goed komen.
Het recept voor Tijmlikeur is hetzelfde als Rozemarijnlikeur

https://cabanondazur.com/?p=117
Voor de bereiding van Appelschillen thee heb ik ook een recept op de blogsite staan.

https://cabanondazur.com/?p=183