columns VISKOPPEN

Als je in Frankrijk vrienden of kennissen uitnodigt op de dis is het gebruikelijk dat je binnen zeer afzienbare tijd gevraagd wordt voor de zgn. retour , wat wil zeggen : een tegenbezoek .
Nu ben ik zo slim geweest om aan het begin van de Franse Familie/ Vrienden vakantie een welkoms-maal te bereiden en een week later , De Blauwe Hap = Uitgebreide Indische Rijsttafel , waarmee ik alle verdere keukendiensten heb afgekocht om de rest van de vakantie van een maand bij alle anderen op de retour te gaan . Een gouden zet .
Omdat we afgelopen zaterdag genood waren bij onze vriend in de vissershutten was gisteren de retour bij onze vriend uit Parijs die zo ongeveer naast ons woont in zijn vakantiehuisje .
Uiteraard stonden er weer vissen op het menu en brochettes voor de kieskeurige mede vakantieganger .


Onze vriend van de vissers hutten eet enkel vis en dan ook van kop tot staart ; hij peuzelt alle koppen leeg , sabbelt de graten en de staart af en begint dan pas aan de filets die hij er zorgvuldig heeft afgeschoven .
Ook alle afval in die zin moet bij hem worden ingeleverd want er gaat niets verloren .


Zo gebeurde dat hij geen plaatsje in de maag meer vrij had voor zijn filets      [ anticiperend op het kaasplateau ] Dus of we die filets misschien in een stuk aluminiumfolie konden meegeven voor de middaglunch .
En in een andere zak verdwenen de afgesabbelde graten , vellen en dergelijke , want die kiepert hij over zijn hek de zee in voor de vissen..
Deze unieke persoon leeft nog zoals zijn voorouders maar wel met Iphone , TV en Landrover .
Maar het mooiste komt nog ; ik heb al verteld dat hij al 30 jaar niet had gezwommen en dat tot vanmiddag .


Gezien het feit dat de mannen afgelopen zaterdag het poortje van 10 miljoen opengebroken en gerepareerd hadden bedacht onze vriend dat hij wel even het rots-strand op kon om de overblijfselen van het losbandig leven te water te laten… maar hij volgde zelf ook , zij het per ongeluk . 


Zwemmen verleer je niet en erger is voorkomen behalve dan dat hij op een nieuwe Iphone uit moest .
Die is niet bestand tegen zeewater .
Werden het toch wel heel dure vis resten….