INSECTENOP AFSTAND HOUDEN TIJDENS DE ZOMERSE MAALTIJD

 

Het feit dat ik gisteren gestoken werd omdat ik op een wesp trapte is absoluut niet veroorzaakt door het eventueel niet functioneren van mijn uiterst probate middelen om insecten op afstand te houden .
De wesp viel uit een ventilator die ik juist uit de logeerkamer had gehaald om vanwege de hitte in de keuken te zetten .

Omdat ik al eerder met dit bijltje heb gehakt en onlangs nog per ambulance ben afgevoerd na een steek in de hals nam ik nu geen halve maatregelen .
Pompiers bellen leek me niet direct nodig … het was immers in de voet .
Ik heb direct een halve fles schoonmaakazijn in een bak geknepen en heb er een half uur met de voet ingezeten zodat grote zwelling uitbleef . Tegelijkertijd en ook altijd onder handbereik wegens heftige allergieen heb ik een dubbele dosis Prednisolone genomen wat mij altijd helpt bij een allergische shock . Daarmee heb ik in het hospitaal ook een infuus van 2 uur gekregen plus een kuurtje van 4 dagen…
Verder zijn op ons terras geen Wespen , Bijen of Frelons en aanverwante te bekennen want mijn charmante en welriekend huismiddeltje is zeer afdoende ; alle geburen hebben last van insecten behalve wij .

Snijd een Citroen , Sinaasappel , of Limoen in twee ; hij mag ook al uitgeperst zijn …
Prik in elke helft 4 of 5 Kruidnagels en leg op ondiepe schotels of bakjes .
Giet eromheen Huishoudazijn , voor de gezelligheid strooi ik er nog fijn geknipte sliertjes Limoenblad rondom .
Elke ochtend giet ik er opnieuw wat Azijn bij en ik laat ze een dag of 4 staan .
Dan maak ik weer nieuwe .