columns FORELLEN VAN KONING BOUDEWIJN

Mijn vader was van Belgische afkomst en in de tijd dat in Eindhoven nog niet al te veel luxe etenswaren te koop waren bracht hij wekelijks de lekkerste boodschappen mee uit Antwerpen als hij daar zakelijk moest zijn meestal in gezelschap van mijn moeder maar ook ik mocht vaak mee .
We kochten Del Rey Bonbons in de Appelmanstraat en  Vis van de bekende vishandel in  de Pelikaanstraat
We gingen ook naar de kapsalon in de Appelmanstraat ; daar hadden ze in de jaren zestig al verstelbare stoelen van het genre relaxfauteuil ; hoe luxe wilde je het hebben en als kers op de taart dronken we dan een aperitiefje [ dat was Martini in die dagen ] in een mooi en ouderwets Grand-Cafe met een strijkje. Onbekend bij de jonge generatie dus ik geef uitleg : een strijkje is een klein orkestje met een violist die door het cafe loopt terwijl hij speelt en alle dames het hof maakt met zijn viool en looks want het waren meestal knappe donkere zigeuners..
We kochten ook Krabsalade en Geprepareerde Filet Americain bij  de Panaché , Speculoos van Jules de Strooper en nog veel meer lekkernijen die nu allemaal bij Appie Happie te koop zijn.
Nederland heeft de laatste vijftig jaar een flinke inhaalslag gemaakt .
In die helemaal niet luxe maar zeer goed voorziene kleine viswinkel in de Pelikaanstraat was zelfs Koning Boudewijn klant.
De Majesteit was namelijk dol op de Gerookte Forel van deze vishandelaar  en wij ook.
Geregeld maak ik nog het recept van mijn moeder , te simpel voor woorden , maar mega-lekker. Je vindt het in mijn kookboek .