blog met recept GUAVE LIKEUR VAN DE SORCIERE

Ik sta in de hele familie en kennissenkring bekend als toverheks gezien het feit dat het mijn grootste hobby is om buitenissige dranken te brouwen . In de tuin goed verstopt tussen het struikgewas bevindt zich mijn welgevulde drankvoorraad die we uiteraard niet helemaal zelf opdrinken maar ook ruilen voor producten die we zelf niet hebben danwel als zeer welkom geschenk als we ergens genood zijn .

Er is een oud gezegde dat meldt dat zatlappen en kleine kinderen altijd de waarheid spreken…… Dat pakte voor mij eens een keer niet goed uit….Tijdens onze zomervakantie zaten we op een leuk terras om een hapje te eten , het was half twee en de ober zei doodleuk dat de keuken al gesloten was. We besloten toch maar een drankje te nemen omdat we onderweg waren en even rust nodig hadden .  Even later kwamen er naast ons twee jonge stellen zitten met een kindje van een jaar of drie .                   Kennelijk vaste gasten want de keuken ging weer open en we “mochten”alsnog bestellen . Werd het toch nog gezellig….en we keuvelden over en weer ,ook de dreumes probeerde dapper mee te doen.
Naar goed Frans gebruik had dat manneke bijna de hele tijd een speen in de mond waarmee hij dan ook nog trachtte te praten….
Mijn schat had al eens enkele keren gevraagd wat het ventje bedoelde en toen pakte de moeder  zijn speentje uit de mond , het kind  wees naar mijn persoon  en zei ‘Sorciere”…. en dat betekent Heks… dus ik zal mijn beste dag niet gehad hebben op dat moment , hoewel hij het zeker bij het rechte eind had en niet wist van mijn bedwelmende hobby .

Nu is het vandaag Halloween en dat wordt breed gevierd in Frankrijk dus ben ik me maar eens gaan bezighouden met zaken waar een Sorciere goed in is , te weten : het bereiden van groene toverdrank .
Wandelend door de tuin zag ik dat de Braziliaanse mini Guave zijn vruchten op de grond had laten vallen en pas dan zijn ze geschikt voor consumptie danwel bereiding .

 

 

 

LIKEUR VAN MINI GUAVE OF MYRTHE

Wandelend door de tuin zag ik dat de Braziliaanse mini Guave zijn vruchten op de grond had laten vallen en pas dan zijn ze geschikt voor consumptie danwel bereiding .

 

Ik neem 275 gram vruchtjes per halve liter alcohol …
Prik met een prikkertje rondom gaatjes in elke vrucht en in 5 vruchten een Kruidnagel .
Leg ze in een glazen bokaal en giet er een uitgeperste Citroen over .
Doe er een Vanillestokje bij en het ingekookte nat van Koriander blad , ongeveer een kwart kopje .
Daarna een halve liter alcohol van 90′ .

 

20 dagen laten staan voor een zonnig venster en elke dag even omschudden .
Daarna zeven en mengen met ingekookte vloeistof van een fles goede Witte Wijn [ droog ] , twee flessen Water en een half pak Suiker .
Nog een aantal weken donker zetten totdat de likeur op dronk is .