columns VAN NOOD EEN DEUGD MAKEN ontdooide vriezer

We kamen terug van drie dagen Nederland om ons nieuwe hondje,  James ,op te halen…. de enige keer dat we geen oppas hadden , noch een sleutel hadden achter gelaten is de stroom er uit geklapt tijdens een onweer .
De stroomuitval moet ongeveer 50 uren geduurd hebben tot onze thuiskomst en van twee vriezers was alles wat bovenop lag ontdooid .
Schrale troost dat dat allemaal groente en kruiden waren die helaas allemaal in de kliko zijn beland .
Alles wat vlees was en onderin lag rook nog prima en was slechts gedeeltelijk ontdooid dus in plaats van vroeg naar bed te gaan na zo’n zware dag van reizen , heb ik de hele avond in de keuken gestaan om met 4 braad -en bakpannen alles te bereiden zodat ik het opnieuw kon invriezen .           Dat bracht me op het idee om de Blauwe Hap die ik beloofd had aan onze gardien en zijn oude vader van 92  enkele dagen later te laten plaats vinden . Ik hoefde dus geen vlees weg te gooien want heb diezelfde avond nog Hachee gestoofd om later Rendeng van te maken , Kipfilets in blokjes gewokt voor pikante Indische Kip , Kipkluifjes vacuum gekookt in hun marinade en Buikspek in reepjes gebakken voor Babi Pangang ; s’ morgens voor dag en dauw uit bed en de inmiddels afgekoelde braadsels in de vriezer gezet om er twee dagen later de Indische gerechten mee te bereiden wat bijzonder goed gelukt is ; weer iets geleerd .
De ontdooide Tomatensoep hebben we direct gegeten…toen we aankwamen , die was nog prima .
Hete Bliksem met Gehaktballen bevat veel Suiker en blijft langer goed… die aten we de volgende middag .
Waren er ook nog enkele potten Appel/Ananas/ Gembermoes die sowieso niet bederven maar toch in de kleine vriezer stonden en daarvan heb ik er een gebruikt om vanmiddag met een eveneens ontdooide Glutenvrije Bladerdeeg bodem een Appeltaart te bakken met 4 Appels die nog op de fruitschaal lagen .
We kregen plots bezoek van vroegere buren ..

 

De Appeltaart ging schoon op met vieren… allemaal 2 punten .

Recept staat in mijn kookboek