soep / bouillon BOUILLON TREKKEN VAN VLEESRESTEN EN/ OF KARKASSEN

Als  we een T Bone of Cote a l’Os op de BBQ hebben  gegrild blijft er altijd heerlijk bot en vet met rooksmaak over en dat gooien we zeker niet weg ; geven het ook niet aan de hond.                                                                                      Laat het een nacht of anders vele uren trekken zonder koken op de laagste stand met een Ui , een Tomaat , Wortel en Selder , Zwarte Peper en Zout uit de molen , Foelie , een Kruidnagel , Laurier en Tijm .                                               Dit geeft een heerlijke krachtige basisbouillon die ik ook in de vriezer kan bewaren om later een soep mee te bereiden.

Hetzelfde kun je doen met het bot van Spareribs waaraan nog vleesresten zitten ; deze bouillon is een heerlijke basis voor Tomatensoep of Erwtensoep.

Ook een Kippen of Gevogelte karkas met aanhangsels bereid ik op dezelfde manier ; zelfs dat van de Kip die gegrild op de markt te koop is…                      Een goede basis voor Mimosa Kippensoep met Prei en Mais als er verkoudheid heerst …. het werkt als geneesmiddel..