columns KLEINE OORZAAK GROTE GEVOLGEN mieren in bed door nectarines

KLEINE OORZAAK GROTE GEVOLGEN

Als je in het bos woont in het zonnige zuiden en de temperatuur al twee maanden boven de 30′ is moet je de regels van de hygiene wel zeer goed in acht nemen om geen ongedierte binnen te halen .
Er zijn hier in de woning zeer strenge verordeningen met betrekking tot etensrestjes , vuilnis , propere tafel – fornuis en werkblad , hand- en theedoeken , aanrechtdoekjes en pannenlappen , maar ondanks dat is het mijn schat weer eens gelukt mij de stuipen op het lijf te jagen en een slapeloze nacht .
Ik ben bepaald niet bang uitgevallen wat betreft beesten en beestjes maar als ik ergens van gruwel dan zijn het mieren ; ze jagen me de stuipen op het lijf .
Schat had in de woonkamer bij de TV een paar nectarines verorberd , netjes met een servet dat wel , maar daarna de half afgekloven pitten met servet en al op een puzzelboekje gestationeerd waar ik de boel heb verwijderd toen mijn oog er op viel .

So far so good .

Echter…. dat boekje verdween in de slaapkamer op de plank boven het bed , waar ik het even afhaalde omdat ik iets uit  het kastje onder de plank moest halen en het boekje bleef liggen op zijn hoofdkussen .
Schat ging iets eerder naar bed om nog wat te puzzelen terwijl ik het laatste nieuws volgde .
Enfin… nog niets in de gaten …maar toen ik fris gedoucht aanstalten maakte het bed te betreden krioelde het van de miertjes….ik kreeg een spontane hartverzakking en hij  wist zich van de prins geen kwaad… ze liepen over zijn kussen en over de lakens zonder dat hem ook maar iets was opgevallen .
Op dat moment ging bij mij pas een lichtje branden… dat boekje plakte van de perzikrestjes en had al die miertjes aangetrokken die er later in bed uit gekropen waren .
3 plakrollers van Ikea verbruikt om dat ongedierte van kussens en lakens te rollen , daarna Barriere Insectes in alle kieren en op de volant van het bed gespoten ; een heel geluk dat dat spul niet stinkt en ook niet gevaarlijk is voor huisdieren waar ik ons tweetjes voor het gemak ook maar even toe rekende .
Intussen was het over twee .. en konden we gaan slapen . Nog mazzel dat met deze temperaturen bovenlakens noch dekbedden nodig zijn .
Mijn schat viel al snurkend als een blok in slaap en ik heb de hele nacht fantoom jeuk en angstdromen gehad zodat ik gebroken ben opgestaan ; tijdens mijn siesta vanmiddag nog twee miertjes tegen gekomen en naar ik mag hopen blijft de schade hierbij want schat pakt juist weer twee nectarines….