kleine kaart WILDLEVER MOUSSE MET SAUTERNES GELEI

Tweede Kerstdag gaan we creatief om met restjes en dat is bepaald geen straf …. gisteren tussen de bedrijven door heb ik even Sauternes gelei gemaakt en een nacht koel weggezet in de wetenschap dat er van alle lekkere happen wel een staartje over zou zijn , en dat werd een heerlijk voorgerecht / lunchhapje .

Op de bodem van een glas doe je eerst een schepje van de in kleine blokjes gesneden Sauternes gelei .  Voorts improviseer je met wat je over hebt ; ik heb daar twee lepels Paddenstoelenmousse opgeschept en daarop een eetlepel Vijgen Chutney .    Daarna heb ik een restje Foie Gras vermengd met Creme-Fraiche en dat over de Chutney verdeeld .                                                          Om af te werken een dunne snee verkruimde Peperkoek , gemengd met de rest van de Sauternes Gelei boven op de Foie Gras Mousse gelegd .

Het smaakte heerlijk met geroosterd Rozijnenbrood / Kerststol en een glaasje zoete Wijn .