saus SAUTERNES GELEI

Laat 6 blaadjes Gelatine gedurende 5 minuten weken in een ruime kom met koud water .                                                                                                                          Breng intussen   een halve deciliter Sauternes , Monbazillac of andere dessertwijn tegen de kook aan , knijp er een halve Citroen in uit en kleur met een beetje Kurkuma .

Knijp de Gelatineblaadjes goed uit en roer door de warme vloeistof totdat alles goed is opgelost .                                                                                                          Giet het in een liefst vierkant bakje en zet gedurende een nacht in de koelkast.    De volgende dag snijd je de Gelei in kleine blokjes .

Heerlijk om een Mousse van Wildlevers of Foie Gras mee te garneren .