blog met recept DEADLINE

Wat een dag !!!!!! En natuurlijk mijn dealine niet gehaald….. gordijnen en Roman-blind zijn af maar hangen nog niet….omdat ik vanochtend  twee uur aan de telefoon heb gezeten  met SFR om een betwiste rekening :           Zeiden ze dat ik gebruik had gemaakt van een telefonische aanbieding….        Nou…dat is absoluut niet waar ; ik was zelfs in Nederland op die datum….      3 keer  opnieuw 1023 gebeld voordat ik uberhaupt een persoon aan de telefoon kreeg die verstaanbaar was want op zo’n callcenter hebben ze merkwaardige accenten…                                                                                                      Ik spreek goed Frans , maar met een berberaccent wordt het problematisch als ze ook nog weigeren om duidelijk en langzamer te spreken……                  En toen ben ik weer eens ouderwets uit mijn rol gevallen… dat gebeurt me af en toe als ik me heel kwaad maak…dan word ik heel onberekenbaar… Vergelijk het maar met Kim Basinger in de film Blind Date , een grappig toeval omdat ik aan een Blind [ optrekgordijn ] werkte waarvoor ik een deadline had , en die was in feite gisteren waardoor ik al enigszins was opgefokt.     Toen bij mij dus de rapen gaar waren en dreigde aangifte te doen van misleiding van buitenlanders = discriminatie ,   kreeg ik een verantwoordelijke aan de lijn en ziedaar : EEN WONDER geschiedde …      Niet alleen gingen de maandelijkse kosten van 42,70 e zomaar naar 22,-e      Ik mocht ook gratis de mobile telefonie blijven gebruiken .                            Zelfs Hors Forfait… omdat ik dat kreng niet meer wilde vanwege alle aanbiedingen voor van alles en nog wat qua reclame terreur waarmee ik dagelijks word bestookt…                                                                                              Intussen was mijn bloeddruk naar 200 opgelopen met bijpassende  hartkloppingen … maar had ik wel twee tientjes p.m. verdiend …                      En toen kwam de verpleger voor de halfjaarlijkse prik tegen osteoporose….daarna nog een uur uit de running wegens allergische reactie } ademnood…                                                                                                                              De ochtend was nu ruim verstreken .                                                                                                                                                                                                                                Daarom een late lunch , bestaande uit Zalmforel met Kruidenboter en Komkommerblokjes met verse Dille en dat ook nog eens buiten in het zonnetje…….op de dag dat de Winter begint.

,

Weggespoeld [ samen ] met een heerlijk flesje Pinot Gris  op het terras vanwege het geweldige weer kon ik helemaal opgemonterd de tonnelle op het terras versieren met Klimop en Rode strikken balancerend op een laddertje want de attributen lagen ook al 3 dagen op de tuintafel…. en  om 3 uur aan mijn gordijnen verder werken tot 5 uur , want om 6 uur had ik vrienden uitgenodigd  die morgen naar Nederland vertrekken voor de feestdagen om Kapucijners met Krulandijvie ,Spek en Piccalilly te eten… een koningsmaal
Nu zit ik op apegapen voor de buis……ZEN……te wezen…                                          Het ontgaat me totaal wat vertoond wordt.

Maak een kruiden smeersel van:
een eetlepel Roomboter
een eetlepel Zachte Geitenkaas
twee geraspte tenen Knoflook
fijn geknipte Dille , Kervel , Peterselie en Zwarte Peper uit de molen .
dan nog een kneepje Citroensap erbij.

Besmeer de Forelfilets met dit mengsel en pak goed in in alu-folie , zodanig dat de gesmolten kruidenspread er niet kan uitlekken.
Leg de pakketjes 20 minuten in de oven op 100′.
Ik dien de Forel op in de Folie met een partje Citroen.
Je weet niet wat je proeft…….

C