soep SELDERIJ CREME SOEP

Ik had een halve Knolselder  over van de Erwtensoep van gisteren en een Navet   uit het soeppakket dus besloot ik vanochtend om daar nog eens Knolseldersoep van te maken omdat dat heel lang geleden is .   De soep was al helemaal klaar toen ik om 6 uur bij Dagelijkse Kost zag dat Jeroen ook zo’n soep ging maken met bijna dezelfde ingredienten…. toeval bestaat niet… dan heb je Belgische voorouders…..De lepel Mosterd op het laatst heb ik nog net van Jeroen kunnen pikken want we eten om half acht .

Snijd een halve Knolselder en een Navet in blokken en snipper een flinke Ui.  Giet een scheut Olijfolie in de pan en laat Spekblokjes zachtjes smoren  ; niet bruin.    Voeg dan de Groente toe , met een Laurierblad , twee takjes Tijm , een takje Oregano ; vers geplukt uit de tuin……                                                Kruiden erop uit de molen ; Koriander zaad  , Zwarte -Witte – en Rode Peper [ Dit zit in een molen van Ducros ]  Zeezout , Komijn en Kurkuma ;                van alles een heel klein beetje , het zijn maar smaakmakers….                                Bouillon of Water met twee Kippenbouillonblokken erbij…. ……op lage stand trekken tot de Groente gaar is…. laten afkoelen …… de staafmixer erin …… Een lepel Creme- Fraiche en een halve eetlepel Mosterd erdoor roeren….  Genoeg voor vier personen .