hoofdgerecht / kip KIPPENPOOT IN EEN SPANEN DOOSJE

De spanen doosjes die wij allemaal wel kennen van de Moisson bij de bakker kunnen heel goed gebruikt worden in de oven om extra smaak te geven aan bv. een Kippenpoot  , Kippenboutje of zelfs een Kwarteltje .                                  Bekleed het doosje ruim met bakpapier zodanig dat geen sap kan ontsnappen door de openingen .                                                                                 Boter of Olie hoeft er ook al niet bij omdat het vlees gaart in eigen vet .      Vandaag heb ik een malse Kippenpoot ingesmeerd met Boursin en gekruid met Kotany mix , een melange van onder andere :

                                                                                                  Kerry , Fenergiek , Mosterdzaad , Zwarte Peper , Komijn , Paprika ]  Verse Tijm en Oregano uit de tuin en Zout .                                                                           Erbij : een doorgesneden teen Knoflook in de schil , een halve in vieren gesneden Wortel , twee parten Tomaat en een schijf Citroen .                           Het doosje heb ik voor de zekerheid op een ondiepe plaat gezet als voorzorg tegen eventuele lekkages   en 45 min. in de voorverwarmde oven op 160′ laten braden .                                                                                                            Halverwege de gaartijd wat alu-folie over het uiteinde van de poot vouwen  om aanbranden te voorkomen .                                                                                           Het houtspaan geeft een lekkere smaak aan het vlees , dat buitengewoon sappig blijft .