columns RUNDVLEES ?????

Dat Rundvlees niet altijd afkomstig is van de koe moge duidelijk zijn ; daar zijn we de laatste jaren wel achter gekomen.
In wezen is daar niets mis mee zolang het maar duidelijk vermeld wordt want er zijn uiteindelijk vele diersoorten geschikt voor consumptie ; en hierover gaat de historie die ik nu ga vertellen.
Het is toch zeker veertig jaar geleden dat een kennis van ons , die het opzetten van dieren beroepsmatig beoefende , een kameel aangeboden kreeg om te prepareren voor een verzamelaar.
Het beest was juist gestorven in een nabijgelegen dierenpark.
Waarschijnlijk gebeurde een en ander in die tijd niet helemaal volgens de regels , maar de zaken waren toen ook nog niet allemaal zo strikt omlijnd.
In de kroeg werd er natuurlijk ook over gerept en de dorpsslager meldde zich in het geniep bij de preparateur omdat hij wel geinteresseerd was in het vlees van dat grote rund aangezien dat dat puur natuur dus wel erg mals moest zijn.
Dus zo gebeurde het dat de slager en de preparateur dat grote beest bij het vallen van de avond toch enigszins onzichtbaar op de oprit uit de vrachtwagen moesten slepen naar het atelier , min of meer langs het keukenraam van de even nieuwsgierige als bijziende buurvrouw.
Echter de volgende ochtend kwam deze vrouw toch eens informeren of ze nu toch wel echt oud geworden was want ze dacht dat ze een kameel voorbij had zien komen.
Het arme mens had er de hele nacht van wakker gelegen.
De mannen lachten haar hartelijk uit , dat zou toch wel heel ongeloofwaardig zijn , een kameel in een boerengat in Brabant.
Intussen had de slager het beest vakkundig uitgebeend en de mooie delen verpakt om als weekaanbieding in de vorm van Soep- en Hachee vlees te verkopen.
EN OF DAT SMAAKTE!!!!! De vaste klanten kwamen allemaal terug met de vraag wanneer hij weer zulk lekker Hachee en Soepvlees had , want dat was het beste Hachee vlees wat ze ooit hadden gegeten en zo mals!!!!!

Mijn Soepvlees komt van Grand-Frais en ik neem aan dat er tegenwoordig niet zo gemakkelijk meer de hand gelicht wordt met de regels al laat het journaal nogal eens zien dat je daar niet op blind kunt varen.
Maar ik ga van het standpunt uit : Als het lekker is is het lekker!
Nu de winter op het einde loopt heb ik een grote homp Soepvlees met Schenkel uit de vriezer gehaald , plus een lekkere dikke Hamlap voor onze laatste echte wintermaaltijd : LA SOUPE zoals mijn buurvrouw dit noemde en het recept vind je in mijn kookboek .

DSCF4104

 

Co