hoofdgerecht / wereldkeuken / Noord Afrika / KIP MET CITRUSVULLING

Vul een mooie Kip [ bv Poulet de Loue ] met allerlei Citrusvruchten in kleine blokjes gesneden en gemengd met tenen Knoflook. Ik gebruikte Zoete en Bittere Sinaasappel – Limoen – Citroen en Kumquat . Grapefruit is ook heel lekker maar voor mij niet geoorloofd wegens hartritme medicatie…. jammer want mijn boom hangt haast met de takken op de grond van het gewicht .      Heel goed aanduwen met hier en daar een klein klontje boter ertussen .          Steek met een prikker de opening goed dicht .

Wrijf de Kip in met goede Olijfolie en daarna met Ras al Hanut , Gerookt Paprika poeder met Piment en Kurkuma .    Rijg de Kip aan het spit en plaats in de oven op de stand Kip grillen ofwel aan het spit van de BBQ .   Helaas kon ik mijn grillspies nergens vinden en heb ik de Kip op een rooster boven de bak met Groente geplaatst ;

Natuurlijk de Kip vele malen een kwartslag gedraaid en bedropen met het vocht uit de bak voor een bijna optimaal resultaat .  De volgende keer toch maar in de BBQ..want deze schotel was verrukkelijk .

Onder de Kip plaats je een ovenbak gevuld een flinke scheut Olijfolie , blokken Wortel , Courgette , gehalveerde Sjalotten, Zwarte Olijven en Rattes of Krieltjes bestrooid met takjes Rozemarijn en Peper en Zout uit de molen .  Het vocht van de Kip geeft een heerlijke smaak aan de groente .