columns MEESTER VISSER DOET UITSPRAAK

Parkeren in St Tropez wanneer je niet zo goed ter been bent is schier onmogelijk en al helemaal niet op de dagen dat het markt is en dat zijn toevallig wel de dagen dat je de moeite neemt om je daar in de massa te begeven… want veel te kijken en ook een fantastisch en redelijk goedkoop aanbod al zou je dat niet denken ;  de markten in de omliggende dorpen hanteren hogere prijzen wegens het gebrek aan concurrentie en hun authentieke dorps charme .

Er is weliswaar voldoende parkeergelegenheid aan de haven , tegen betaling uiteraard  , maar rondom de Place de Lices waar de markt plaatsvindt zijn alle beschikbare plaatsen bezet door de marktkooplui zelf en dus ook de parkeerplaatsen bestemd voor personen die slecht ter been zijn en in het bezit van de zogenaamde ‘macaron’ zoals ik..   en ook al hangt daar tegenwoordig een zware boete aan vast , geen koopman die er zich iets van aantrekt en de agenten , opererend in groepjes van 4 , al evenmin .

Mijn vriendin had me al enkele rondjes de markt laten zien toen ons oog op een agent viel , ik het raampje opende , mijn macaron toonde en vroeg waar in hemelsnaam te parkeren .  Zijn antwoord : Madame met uw kaart mag u overal parkeren waar u niemand hindert en betalen hoeft ook niet…

Dat opende perspectieven en de Mini werd geparkeerd op het marktplein voor het gebouw waar exposities en andere evenementen georganiseerd worden bovendien keurig netjes  niet op het zebrapad ; er stonden overigens meerdere auto’s daar .

Nadat we gezellig de markt hadden rond geslenterd werd het tijd voor een lichte lunch op hetzelfde plein uiteraard want de actieradius is niet bijster groot . Ik mocht ook wel een wijntje want ik werd gereden . De markt liep zo’n beetje teneinde en een groepje agenten waaronder 2 dames stonden te kletsen en kijken voor het zebrapad en wijzend naar de rode Mini… wij zaten te ginnegappen op het terras…. nog een espresso toe en tegen die tijd waren we nog het enige voertuig dat daar geparkeerd stond .

Onder het oog van de agenten die daar al zeker een half uur stonden moesten we terug naar de auto terwijl ik besloot om de kwaal een beetje te overdrijven waardoor we natuurlijk gruwelijk de slappe lach kregen ; dat hadden we beter niet kunnen doen .

3 dagen later lag bij mijn vriendin de bekeuring in de bus …. maar niet voor een gat gevangen tekende ze bezwaar aan onder vermelding van  de overtredingen van  de marktlieden met hun wagens plus de toestemming van de agent om overal te mogen parkeren , wat trouwens wettelijk is in heel Europa dus ook Nederland.

Vandaag [ 2 maanden later ] kwam de vrijspraak…

Thelma and Louise kun je rustig op roadtrip sturen…