hoofdgerecht / vis KABELJAUW FACON BOURRIDE SUPERSNEL OP TAFEL

 

Omdat we momenteel zo verwend worden met het zonnetje en we de gelegenheid hebben om gezellig buiten te aperitieven met onze vrienden is het zonde om in de keuken te gaan staan.
Maar we willen natuurlijk ook buiten eten zolang het weer zo clement is voor ons.
Dus bedacht ik de gemakkelijke variant van een smakelijke visschotel die normaal als soep genuttigd wordt.
Toen ik nog een jonge dame was aten wij die altijd aan de haven in Cannes waar we nu nooit meer komen want het is  daar erg veranderd sinds de jaren 60 en bepaald niet in het voordeel van dit vroeger zo gezellige stadje.
Hieruit kan iedereen begrijpen dat we uiteindelijk hetzelfde worden als onze grootouders waartegen we ons vroeger zo lekker konden verzetten.
Niets is gebleven zoals het was , behalve de rebellie .

Het recept volgt hier:
In een ovenschaal leg je in blokjes/schijfjes gesneden Wortel ,Courgette  Bleekselder ,  snipper er ook een Sjalotje en 2 tenen Knoflook  in .
Voeg wat Witte Wijn en 3 stukjes gedroogde Sinaasappelschil of  een halve geperste Sinaasappel toe .
Plaats 14 min. in de magnetron op 850 watt.
Neem intussen een lekker drankje en hapje , wat fungeert als voorgerecht .
Na 14 min. voeg je in de schaal erbij: in blokjes gesneden Tomaat, dunne Prei ringetjes , in lauw water geweekte Saffraan , wat verse Dille , Dragon en Koriander . [ alles mondjesmaat ]
Verder kruiden met Peper, Zout en Kurkuma , dan een flinke schep Creme Fraiche of Kwark erbij en goed melangeren met het vocht en de groente .

De Vis ertussen leggen ; dit hoeft niet perse Kabeljauw te zijn .                        Alle Vis en Schaaldieren zijn mogelijk BEHALVE Zalm of Rode Poon.              In feite geldt : hoe meer variatie des te lekkerder.
Nu weer 14 min in de magnetron ; natuurlijk wel afdekken met een schotel  zodat dat er nog vocht kan ontsnappen , en klaar is kees.
Intussen ga je lekker verder met het apero/entree .
Voor het opdienen nogmaals melangeren en verse Peterselie erover strooien.
We eten dit met Rijst uit Zuid-Italie [ geen risotto ] of een Aardappel .
Natuurlijk hoeft het geen betoog dat dit ook in de oven kan en is het zelfs lekkerder, maar dan moet je naar eigen inzicht de tijden aanpassen want het hangt erg af van je eigen oven.