keukentips / BEWAARTIJDEN IN DE VRIEZER

Rauw Rundvlees 6 tot 12 maanden

Rauw Varkensvlees : 4 maanden

Rauw gehakt : 2 tot 3 maanden Gemalen vlees : 2 tot 3 maanden

Gebakken en gebraden Vlees 3  maanden

Rauwe Kip : 9 maanden

Rauwe magere Vis : 6 maanden

Rauwe vette Vis , Gerookte Vis , Garnalen

Gekookte Mosselen : 3 maanden

Gekookte Visgerechten maanden

Groente : Wortel ,Paprika , Boontjes , Broccoli , Bloemkool : tot 12 maanden

Gesneden groente : 3 maanden                                                                                                                                                                                                                                                Vrijwel alle fruitsoorten kunnen worden ingevroren.                                               Je kunt ze gemiddeld 10 à 12 maanden bewaren in de vriezer.:                      Spoel en halveer het fruit en verwijder, indien nodig, ook  steeltjes en  pitten   .                                                                                                                                       Om te voorkomen dat de vruchten achteraf bruin worden, kun je ze eerst nog  besprenkelen met citroensap en doe ze daarna in diepvries zakjes.                                                                                                                                                                           Kruiden: 6 maanden                                                                                                          Kant en klare Soep : 3 maanden                                                                                  Gebak met Slagroom : 1 maand                                                                                  Gebak zonder Slagroom : 3 maanden                                                                          Kant en klare maaltijden en kliekjes : 3 maanden                                      Verwijder bij vaste kruiden, zoals Rozemarijn, Tijm en Salie de steel      Zachte kruiden zoals Peterselie, Dille, Basilicum en Koriander hak je het best eerst fijn voor je ze invriest.                                                                                      Gebruik bij het invriezen altijd diepvrieszakjes of herbruikbare potjes.      Plak een etiket op de verpakking  met de datum en de omschrijving van wat erin zit. Zo vermijd je dat de producten te lang in de vriezer blijven liggen.