TECKELTRUITJE

Ik heb een mouw uit een trui van mijn schat geknipt , maat 54 . die past precies rond een teckel…. de kop van de mouw is nu de achterste kant van het truitje…… daarna heb ik de lengte van zijn rug opgemeten… 33 cm ….. daar heb ik de mouw afgeknipt …. de boel plat op tafel gelegd en aan 2 kanten tussen de mouwnaad en de stofvouw een gaatje geknipt waar de pootjes door moeten

op goed geluk…ik heb een timmermansoog…… toen heb ik dat ding vanaf achter naar voren om de hond heen getrokken en de poten door de gaatjes getrokken….. nu komt het moeilijkste….. aan de onderkant heb ik ruim weggeknipt waar de pielemans zit zodat hij daar niet tegen aan plast. ….. en bij zijn onder hals heb ik het teveel weggeknipt in de vorm van een spie……die heb ik later dichtgenaaid… daarna heb ik van de col en de manchet van de trui de boordjes geknipt om het hondentruitje af te werken .

de 2 poot gaatjes gingen samen uit de manchet ….de halsboord uit de col van de trui heb ik in de lengte doormidden geknipt en de ene helft met de zelfkant aan de hals van de hondentrui gezet en de andere helf om de rugflap geslagen en aan beide zijden met flanelsteek afgewerkt…