hoofdgerecht / groente / GEROOSTERDE PAPRIKA’S MET SAFFRAAN EN LABNEH

Koop een bakje Labneh of maak het zelf door dikke Yoghurt met een puntje zout in een zeefdoek in een zeef boven een kom te laten uitlekken… daarbij maak je een stevige bal door de doek goed dicht te knopen.
Intussen warm je de oven voor op 180′
Bedek een oven bak met bakpapier en beleg met 4 gehalveerde Rode Paprika’s zonder zaad en een handvol gemengde gekleurde Tomaatjes . Beleg met takjes Tijm en besprenkel met een marinade die je maakt van een eetl Harissa , een flinke pluk Saffraandraadjes ,4 eetlepels Olijfolie ,2 fijngehakte tenen Knoflook en een eetl. Balsamico Azijn. Strooi er Bruine Suiker over , en rooster 45 min.

Verwarm een scheut Olijfolie in een grote bakpan en bak hierin op middelhoog vuur in ong. 5 min. : 400 gr. uitgelekte Kikkererwten en 2 eetlepels Boekweit met wat Zeezout en een beetje fijn geknipte verse Koriander

Voor de pikante noten : verwarm Olie in een kleine bakpan op middelmatige temperatuur en verhit : 2 tl gehakte Hazelnoten en 2tl gehakte Pijnboompitten , een tl. Chilivlokken en 1 tl van elk : Venkelzaad , Komijn en Zwarte Komijn [ nigellezaad] , 2 tl. gemalen Korianderzaad. Zet even apart .

Wanneer de Paprika’s zijn afgekoeld pel je ze af en doe het vruchtvlees in de vijzel , giet de vloeistof uit de oven bak erbij en draai tot een pasta .
Om te serveren schep je dotten Lebnah op een schotel en daartussen met een lepel de Paprika pasta . daarna de Tomaten , gevolgd door de Kikkererwten en de Boekweit
Daar bovenop de pikante Noten en fijn geknipte Koriander