soep VISSOEP VAN KLIEKJES

VISSOEP VAN KLIEKJES

Mijn volgers weten natuurlijk allang dat hier nooit iets wordt weggegooid en dientengevolge mijn vriezers boordevol met kliekjes zitten .
Bouillon die ik trek van resten van schaaldieren , kipkarkassen of overgebleven cote a l’os of t-bone steak .. Om die bouillon te trekken heb ik ook altijd in voorraad de goed gewassen resten van het schoonmaken van groente zoals preiblad , selderijvoet en groen , wortelschil en eindjes , de schillen van tomaten , venkel etc… alles is bruikbaar .


Aardappels kunnen nog dienen om soep te binden en zelfs het restant van de kabeljauwschotel is bruikbaar in de Vissoep.
Het was warm en ik had geen zin om boodschappen te doen want veel te druk op de weg wegens de Regatta van st Tropez ,, mijn energie nodig voor Kaffee-Klatsch s’middags dus niet al te veel tijd ; zoals wel vaker bracht de vriezer weer uitkomst.
Een plastic bak bouillon getrokken van Langoest resten plus een kleine portie overgebleven Kabeljauwschotel met Wortel , Tomaat , Citroen en een paar Aardappels snel laten ontdooien in de Vispan waarna ik er de staafmixer heb ingezet .

Beschik je niet over deze kliekjes dan kun je eerst Vis/Garnaal Bouillon trekken .  Kijk hiervoor even op mijn site onder : soep SOEP TREKKEN VAN SCHAALDIER RESTEN.

De rest van de ingredienten  toevoegen .


Afgemaakt met 2 eetlepels Kreeftenpasta en daarna een Kabeljauw moot gepocheerd op de treef in de pan. Garnaaltjes op het laatst erbij terwijl ik de Kabeljauw uit elkaar trek.
Rouille heb ik intussen gemaakt door Mayonaise te kloppen waaraan ik daarna toevoeg : gemalen Broodkruim , geweekte Saffraan , 4 fijngehakte tenen Knoflook en een mespunt gerookt Paprikapoeder.


Opdienen met geraspte Kaas , Croutons van een Ficelle [ heel dun stokbroodje ] en de Rouille.
Complete lunch in een half uur op tafel….