columns / serie / DE MAND VAN MIAUW

DE MAND VAN MIAUW
Het eerste wat ik s’ochtends doe na het ontbijt , en meestal nog aan de gedekte tafel, is het kijken in mijn mailbox en de posts op FB …. stel je voor dat ik iets zou missen… al mis ik al genoeg tegenwoordig door het onvoorspelbare gedrag van de personen die bij FB belast zijn met het filteren der berichten zodat ik meestentijds zie wat ik niet zien wil en uiteraard vice versa. Doch… het geluk was met mij deze keer en niet met mijn echtgenoot aangezien hij door een post op FB spoorslags de deur uit moest om een schat op te halen voor MIAUW… zijn aanloop kat.
Wat wil het geval ??? In onze regio hebben we een soort marktplaats : Port Grimaud & Cogolin Buy and sell die de mogelijkheid schept om in een straal van 10 km de geweldigste koopjes op te duikelen…. en idd , mijn volgers weten het : Ons ben zuunig dus kom ik zo wel eens iets bruikbaars tegen voor een zeer vriendelijke prijs en dat was vanochtend ook zo.


Mijn oog viel op een reiswieg… ik ben de doelgroep al ernstig lang ontstegen maar de bijgeplaatste foto bracht me op een lumineus idee… hier zag ik de ideale schuilplaats voor de aanloop kat van mijn schat en omdat het zijn kat is kon hij dus direct in de auto stappen om dat ding twee dorpen verder op te gaan halen bij wat naar later bleek een zeer wuft en uitdagend vrouwspersoon van Portugese oorsprong ; ook haar hele woning riekte Portugees en wel zodanig dat schat spoorslags honger kreeg wat hem op het idee bracht nu hij toch in Cavalaire was , de plaatselijke Carrefour met een bezoek te vereren ; schat is dol op boodschappen doen ; ik niet .
Daar kwam hij oog in oog te staan met een pak Kalfslever , een specialiteit waar we beide dol op zijn..


Al met al een dag met een gouden randje … MIAUW is , weliswaar na uitgebreid gesnuffel , zeer content met haar nieuwe onderkomen en wij genoten op het andere terras van ons lievelingskostje in de stralende zon . 


Recept te vinden op mijn website of de FB groep :
Aan tafel met Oma Frankrijk en haar subgroepen.