hoofdgerecht / wereldkeuken BOBOTTIE

Ideale schotel die je vooraf kunt bereiden voor een groot gezelschap .          Terwijl jullie gezellig een aperitief drinken zet je hem in de oven..

Per persoon heb je nodig :

200 gr bloemige Aardappels die je vooraf kookt en tot een smeuige puree stampt .                                                                                                                                       225 gr. verse of diepvries Boontjes en Erwtjes .                                                          100 gr. Rundergehakt.                                                                                                                1 Appel   in kleine blokjes gesneden .                                                                                  1/2  Ei .                                                                                                                                           40 cl. Melk                                                                                                                                      4 gewelde Abrikozen                                                                                                                    1/2 gr. Rozijnen                                                                                                                              1 flinke of 2 kleine tenen Knoflook                                                                                       1/2 grote rode Ui .                                                                                                                    Peper , Zout , Kerry poeder , Kurkuma poeder , Komijn , Kaneel en geraspte verse Gember naar smaak .

Maak niet te droge aardappelpuree .

Fruit in een wok of hapjespan met een scheut Olijfolie : gesnipperde Ui, Gember en Knoflook . Voeg het Gehakt toe en kruid met Peper , Zout , Komijn , plus Kerry en Kurkuma in ruime mate.                                                            Schil en snijd Appel in kleine stukjes , bestrooi met Kaneel en fruit dit mee .  Snijd gewelde Abrikozen in stukjes die je samen met Rozijnen toevoegt .        Daarna de Boontjes en even later de Erwtjes .                                                                Nog even sudderen maar niet helemaal gaar laten worden .                            Klop de Melk en Eieren door elkaar .

Breng alles uit de wok/ hapjespan over in een grote ovenschaal , giet het Ei mengsel erover en smeer af met de Aardappelpuree .

15 min in oven op grillstand .                                                                                                  Als de schotel tevoren is klaargemaakt eerst verwarmen op 170′ en daarna grillen .