columns KOKEN ZONDER KOOKPLAAT

VERVOLG OP PANIEK ZONDER ELEKTRIEK

Gisterenmiddag welgemoed de tocht naar Darty aanvaard ; dit is nl. een van de weinige zaken die ik ken waar de after-sales dik in orde is ook al proberen ze je altijd nog zo’n extra verzekering aan te praten die ik absoluut niet wil.
Daar beginnen de Franse instinkers.. je krijgt een fijne klantenkaart , geeft je bankgegevens en daarmee begint de ellende waarmee ik het laatste half jaar heb moeten dealen .
Mijn zeer behulpzame aanspreekpunt bij de C.A.  , Hakim , die ik zeer hoog in het vaandel heb , heeft de meeste afschrijvingen van door schat aangegane garanties en sigaren uit eigen doos terug kunnen boeken en mij bezworen om op geen enkele van zulke aanbiedingen in te gaan aangezien het regelrechte arnaques zijn .
Schat die wel mee naar de winkel wil maar ook zo snel mogelijk weer weg had  maar een wens en dat was naar huis terug met een nieuwe kookplaat zodat hij ook weer zo snel mogelijk lekker zou kunnen bunkeren.            Helaas ben ik een ouderwets wijf en kook al 55 jaar op van die ouderwetse ronde platen die ik inmiddels op de seconde af ken in samenwerking met mijn al even oude pannen ; alles nog uit eerste echt want ik ben zuunig .      De door mij begeerde kookplaat [ dezelfde als ik had ] is gelukkig nog wel leverbaar maar slechts op bestelling , hetgeen schat niet zinde maar de verkoper al helemaal niet omdat hij zijn provisie van de verkoop en de zgn bijkomende diensten al zag wegsmelten.. en toen heb ik me door dat samenspannende tweetal een soort van modern keramisch kookplateau aan laten smeren waarvoor ik in elk geval geen nieuwe pannen zou moeten kopen en ik heb nog moeten praten als Brugman om van alle verdere aanbiedingen af te zien..; de verkoper bood zelfs 20 e korting aan als ik die fijne verzekeringen zou nemen… schat was alweer in de verleiding maar ik hield voet bij stuk.
Thuis eerst maar eens even gegoogeld in onze eigen taal wat er zoal te doen stond om dat geval aan te sluiten want de elektrieker zat inmiddels in de auto op weg naar Nederland.
OJEE… Krachtstroom en 6000 watt… nee… dat is er hier niet op de berg… even een appje naar de richting Nederland rijdende bus met raadsman , antwoord per ommegaande : Breng dat ding maar snel terug naar de winkel.
Dat is dus vanmiddag gebeurd.. Darty doet niet moeilijk , geld terug en ook subiet zo’n ouderwets geval besteld ; levertijd Oudjaarsdag….
En zo gaan we de Kerstdagen in zonder kookplaat..
Intussen heb ik al 3x gekookt in Magnetron , Oven , en de Plaat van Aad

….dat is in Brabant een plancha van Princess van de succesvolle Bredase ondernemer Aad Ouborg vandaar de naam . Het is allemaal uitstekend gelukt want wie kan koken kookt op of in alles wat warm wordt , en eerste Kerstdag [ mijn verjaardag ] kook ik niet want we gaan op restaurant .
Dag 1 zagen jullie in mijn vorige blog : PANIEK GEEN ELEKTRIEK dat waren kliekjes Nasi en Preistamp .


Dag 2 was gisteren Tartiflette met Provencaalse Tomaten

s’avonds Butternut soep uit de magnetron


Dag 3 , vandaag dus… ovenschotel met Spruiten , weer Provencaalse Tomaten en Karbonaadjes op de Plaat van Aad


Schat is dik tevreden….