columns PANIEK GEEN ELEKTRIEK

PANIEK… GEEN ELEKTRIEK

Zitten we gisterenavond gezellig Franse Kaasjes te knabbelen in de keuken … en ineens … PLOEF !!!!!
Geen elektriciteit meer … daar zaten we dan in het pikkedonker en omdat we er gezien de weersomstandigheden totaal niet op waren voorbereid moest eerst op de tast een aansteker en zaklamp gezocht worden… ; windlicht stond gelukkig op tafel .
Bij de buren waren de raampjes gezellig verlicht wat erop duidde dat de oorzaak hier in huis gezocht moest worden .
Hoofdschakelaar weer aan … PLOEF !!!
Zo ging dat nog enkele keren en mijn schat raakte alweer in paniek… dat gaat snel nu hij in de lappenmand zit…
Eerst maar eens de feestverlichting uit , dat is het eerste waar je aan denkt. Hoofdschakelaar weer aan en PLOEF !!!!
Dan maar alle groepen uitzetten en stuk voor stuk controleren.


Stop A , ja , ik heb ze allemaal genummerd op een lijst en weet precies welke apparaten of stopcontacten op welke groep zitten .
Dus stop A ging aan : PLOEF !!!! tjeeminee… nu werd schat nog nerveuzer.. verder met stop B … licht … stop C … enz enz en alles werkte dus stop A was de boosdoener ..
Verder met de controle… alles uitzetten wat op groep A zit en stuk voor stuk controleren … het leed betrof voornamelijk de keuken…. Enfin… een stuk of 12 PLOEFFEN verder sloeg de stop er nog steeds uit , maar ik was voldoende geinformeerd om de elektrieker die maandag was geweest weer opnieuw te laten opdraven …

intussen moest schat wel een stuk uit de boekenwand zagen want daarachter zit de stoppen-kast verborgen , en dit is mijn schuld dat daar een kast voor getimmerd is want ik wilde niet tegen dat stoppen-kastje aan kijken .


Omdat het 18 ‘ is was het leed nog te overzien ; de verwarming werkte niet , de keuken tv , de kookplaat , mijn opladers die altijd in de keuken liggen en mijn docking-station , de elektrische vloerverwarming en de terras-straler boven de keukentafel .
Gisterenavond keek ik dus het Chateau en had schat het nakijken met zijn film , want maar 1 TV. beschikbaar…
Vanochtend Eieren gekookt in de waterkoker en gelukkig zit de koffiemachine op een andere groep . Zonder koffie is er geen leven…
Mazzel dat ik nog 2 kliekjes in de ijskast had staan en die gingen in de magnetron .. dat deel van de keuken was gespaard gebleven evenals de koelkasten en de oven …


Schat kreeg Nasi en omdat hij daar een eitje bij wil heb ik het rauwe ei in een kuiltje in de nasi gedaan… soort van gepocheerd en ik nam een restje Preistamp met Parmezan versierd met hamblokjes…


Tijdens ons sobere maal kwam de verlossende App dat onze trouwe vriend onderweg was en die heeft het probleem snel gedetecteerd…. de elektrische kookplaat zei wederom PLOEF !! die konden we niet controleren gisteren omdat daaraan geen stekker zit .
En zo kon ik toch nog op tijd naar Kaffee-Klatsch want dat is belangrijker dan de nieuwe kookplaat… daar is morgen nog tijd genoeg voor… in het gekste geval kunnen we nog BBQen totdat er een nieuwe kookplaat is….
Morgenvroeg is er bij het ontbijt weer journaal , een eitje uit de waterkoker en koffie….