columns SOEPJURK

HEB IK WEER. Nooit iets online besteld tot enkele maanden geleden. En ik zweer het …. na twee treurige ervaringen ga ik dat zeker nooit meer doen ; nog niet eens misschien 😥Van Amazon heb ik gelukkig mijn geld teruggekregen en vol goede moed bestelde ik 17 nov. 2 lekkere lange warme soepjurken van geflockte wol. Toch leuker dan een ochtendjas bedacht ik en zuunig als ik ben heb ik er gelijk 2 besteld wegens de in het vooruitzicht gestelde korting . Paars en olijfgroen . Mijn lieve Amerikaanse buuf bracht alvast een bijpassende pashmina mee uit San Remo dus ik was aardig in de wolken. Helaas liet de levering nogal op zich wachten al had ik er hoge verwachtingen van want het verzendadres is gevestigd in Zwitserland ; helaas doorvoerhaven van China al had ik dat toen niet door . 6 weken en 3 zeer nijdige e-mails mijnerzijds verder , zijn de jurken deze week geleverd . Mijn eerste keus viel op de groene waarin ik twee avonden heerlijk heb zitten cocoonen voor de TV. Hij past prima en zelfs schat oordeelde dat het een charmant gewaad is . ECHTER…… vandaag is de keus op de paarse gevallen ; een prachtige kleur , precies hetzelfde kleedje maar toch zag ik er iets aan… het zit zo eigenaardig en rommelig bij de armen.

Ik vrees Chinese kinderarbeid al waren ze ook niet spotgoedkoop…. mijn zeer geoefende oog van  professional zag in de spiegel dat de mouwen achterstevoren zijn ingezet. ..een euvel wat ik verleden jaar ook al bij een pull van Marco Polo heb gehad.

Jullie zullen begrijpen dat ik er geen moment over peins om dat huisgewaad terug te sturen uit vrees voor minstens weer 6 weken wachten.                      Dus morgenochtend klaar ik het klusje zelf wel. Voor mij een fluitje van een cent en nog sneller dan inpakken en naar het postkantoor rijden , parkeren , lopen en in de rij staan. Zo heb ik ook weer iets te doen. Ik krijg geen kans om me te vervelen . 😂😂😂

De verbouwing van de soepjurk is goed gelukt , ik ben er zeer blij mee.
Niets maar dan ook niets paste op elkaar ; er bleken twee linker mouwen in te zijn verwerkt zodat de boel aan alle kanten trok en dientengevolge de armsgaten waren uit gelubberd .
Gelukkig had ik een grote maat besteld vanwege het te verwachten comfort … de jurk vervangt de ochtendjas…
zodat ik naar hartenlust kon sleutelen aan de kop van de mouwen .
Ook de armsgaten zijn een beetje aangepast en de zij naad afgestikt omdat nu de mouw te klein was geworden voor het gat .

Zeer prettige bijkomstigheid is dat ik een patroon kon maken van de uit elkaar geknipte jurk [ hihi tornen teveel werk ]

Ik ben zo blij als die bekende hond met de 7 ….? staarten…zullen we maar zeggen….
Zo hep elk nadeel weer sijn voordeel om Cruyff nog maar eens aan te halen…