columns KAFFEE-KLATSCH MET ONVERWACHTE WENDING

KAFFEE-KLATSCH MET ONVERWACHTE WENDING.


Gisteren weer de eerste Kaffee-Klatsch na de lock-down .
Gelukkig waren er maar enkele dames beschikbaar omdat anderen nog in hun respectieve landen zitten opgesloten.


Eerst een glaasje Champagne om op onszelf te toasten , dat is standaard , waarbij we steevast zeggen A NOUS !
Het was reuze gezellig en meer dan voldoende , DIT KEER GEKOCHTE GEBAKJES , en gespreksstof zodat de tijd omvloog .Iets na vijven werd het tijd om huiswaarts te keren want toch 20 km rijden waarvan een deel over een smal bochtig bebost bergweggetje met hier en daar een ravijn…. En jawel hoor… ik ben sowieso een geboren pechvogel … nadat ik het ezels-pad wat naar de villa van de gastvrouw leidt had verlaten en het bergweggetje was opgedraaid kreeg ik een lekke band … vast en zeker de schuld van dat keien-pad want de banden liggen er pas enkele maanden op.. Uiteraard durfde ik niet meteen langs een ravijn te stoppen en ben met 10 km per uur en trekkend stuur doorgereden tot ik een soort inham tegenkwam… de schade bekeken en het handboek….. hier moest een vent aan te pas komen . Schat bellen… maar die nam niet op… zeker 10 x geprobeerd en ik begon licht in paniek te raken omdat ik toch wat bang werd op de griezelige wegje in de bossen . Enfin … de 11e keer en na een half uur antwoordde hij… excuus want zat met de koptelefoon op naar André Rieu te luisteren dat doet hij alleen als ik er geen weet van heb want ik lach hem dan vierkant uit… ja… hij had de telefoon wel gehoord maar het was een Nederlands nr dus dat zou mijn zoon wel zijn die nagenoeg elke dag op dat tijdstip belt…. Woest was ik intussen… gezegd dat het ook mijn schuld niet was en vriendelijk verzocht zo snel mogelijk te komen…

dat duurde ook weer een half uur en nog een wonder dat hij het meteen gevonden heeft omdat ik normaliter over de kaart-lezerij en Tom Tom ga… die hij uiteraard ook niet had meegenomen evenals zijn eigen portable en portemonnaie..die nog van pas zou komen omdat het thuis-brengertje eveneens slap was… Hier bracht de euro ten behoeve van de boodschappen-kar uitkomst.. omdat hij die plastic dingen ook altijd zoek maakt . De pomp was niet bemand op Hemelvaart.


Schat is erg handig , het wiel verwisselen nam een minuut of 20 in beslag want ik ben Max Verstappen niet natuurlijk , zachtjes naar het dichtstbijzijnde dorp om het thuis-brengertje op te pompen en om 7 uur waren we thuis..
De eerste Kaffee- Klatsch na de lockdown vergeet ik nooit meer , dat moge duidelijk zijn ..