blog met recept BOTSING BIJ DE SCHUUR

Nog een keer de toedracht van de botsing bij de schuur voor de volgers die nog niet op de hoogte zijn.

Schat klust ; bezig met een nieuwe kist voor de tuinkussens waar voorheen een buitenkast was  die wegens hak en breekwerken in het 40 cm dikke betonnen slaapkamerterrasje moest wijken. De aanleiding was de waterlekkage waarvan in een eerdere column melding gemaakt .         Behalve de kist moest er ook een nieuw terrasje worden aangelegd om de vernielingen te verdoezelen maar makkelijk te openen moet zijn in geval van nieuwe waterschade ; je weet maar nooit met een oud huisje en veel beweging in de aarde op een helling. Het werd dus een terrasje van hardhout ; wel zo leuk.

De kist is geheel gemetseld , geisoleerd  , van binnen en buiten bekleed met schroten  , de klep waterproof op metalen gootjes en zoals jullie zien moet er nog een en ander worden bekleed en geschilderd en juist dat klussen leidde tot een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden..

Vorige week maandagochtend begaf ik me naar de schuur om saucijzen uit de vriezer te halen , de schuurdeur stond open en wat ik niet kon zien was mijn schat achter die deur… hij zag mij evenmin ……. op het moment dat ik arriveerde kwam hij met een noodgang uit de schuur [ altijd haast alsof hij de trein moet halen ] gooide met een klap de deur dicht waarbij zijn ellenboog op mijn slaap terechtkwam , ik kon me nog net vastgrijpen aan de ladder die tegen de schuur geparkeerd stond zodat erger is voorkomen ….. de rest valt te raden ….. misselijk ,  stekend koppijn [ wat ik niet verwachtte vanuit de slaap ] en duizelig. Nu heb ik vaker een hersenschudding gehad en wist direct wat er aan de hand was.                                                                      Bedrust  en paracetamol ….. Na een paar dagen begint zoiets te vervelen ,     s’ nachts slaap je slechter , volle maan hielp ook niet echt met het gevolg dat ik me vanaf vrijdag wat beter achtte en mijn bijna normale tempo weer oppakte , zonnebaden weliswaar met hoed , lekker koken voor de buurtjes die naar Nederland gingen vertrekken , zondag nog een Franstalige brief in elkaar geknutseld voor mijn advocaat .                                                                        Dat had ik beter niet gedaan want daarna kwam de man met de moker Slecht geslapen , na het ontbijt terug naar bed , maar mijn knutselaar moest natuurlijk ook nog eten . Had ik me de afgelopen week op dat dineetje na nog kunnen redden met restjes complete doch eenvoudige maaltijden uit de vriezer , maandag had ik slechts nog allerlei overblijfsels die ook op moesten maar nog tot maaltijd geassembleerd dienden te worden dus creatief met dolle kop.

Het werd een Pizza met bladerdeeg , daar is mijn schat gek op en ik maak dat zelden vanwege mijn glutenallergie.

Ik heb standaard wat glutenvrije bladerdeeg-bodems in de vriezer , een bol Mozzarella van de vertrekkende buuf , een half pak bevroren Hamblokjes , zelf gesneden ingevroren Champignons . Zwarte Olijven , Kappers en Ansjovissen standaard in huis en de bodem moest maar bestreken worden met Tomatenpuree  ; er was geen zelfgemaakte Tomatenprut meer.                  Oregano , Tijm Rozemarijn en Basilicum staan in de tuin.

Terwijl de Pizza 40 min. in de oven stond kon ik nog net een half uurtje plat en de tafel dekken ….de bladerdeeg-pizza , te onnozel voor woorden , maar een partij lekker…..                                                                                                        Daarna ben ik meteen weer in bed gedoken en de rommel stond er vanmiddag nog … daar kijkt mijn lief gewoon overheen terwijl hij had beloofd alles op te ruimen waarbij ik zou moeten bukken….

Vandaag Hete Bliksem , ook restjes en snel klaar . Ik had 5 Appels en Kruimige Aardappels [ ook al van buuf, jaja ] apart gekookt en daarna gestampt met Creme-Fraiche . Intussen Rode Uien [ buuf ] gesmoord met Gehakt . Daarna in de oven met een korst van kruim en klontjes boter  wat me ook een half uurtje tijd gaf om plat te gaan…                                                            Ik bekijk het positief : Hersenschudding in lockdown tijd is niet half zo erg als anders en toen ik vanavond uit bed kwam was na anderhalve dag het aanrecht ook plots leeg.