soep / VÉLOUTÉ VAN RUTABAGA EN PANAIS

Snipper een grote of twee kleine Uien en twee flinke Knoflooktenen .                Snijd twee plakken Pancetta of Bacon in repen .                                                   Schil en snijd in blokken :                                                                                                         Een grote Aardappel – een Rutabaga = klein Knolraapje en een Panais = pittige Witte Wortel .

Smelt een klont Boter en voeg een scheutje Olijfolie toe ; smoor hierin de Pancetta .                                                                                                                              Schep eruit en houd apart . Doe nu de Uien in de pan laat ze glazig zweten .    Nu kunnen de Aardappels erbij en achtereenvolgend de Knoflook ,een bouquet garni   Panais en Rutabaga .  Bestrooi met wat Kurkuma , Peper en Zout ; laat nu de boel een poosje op zeer laag vuur stoven en voeg er een liter Bouillon aan toe .                                                                                                                          Laat trekken tot de groente gaar is . Nu alles in de blender , ook de Pancetta , waarna je de soep op smaak kunt brengen bv. met Selderijzout en/ of een eetlepel grove Mosterd .

Opdienen meteen toef Creme-Fraiche , Bieslook of Lente-Uitjes en gekruld gebakken Pancetta .