kleine kaart / GLUTENVRIJ GEVULD PLATBROOD

100gr. Mascarpone of Roomkaas

3 grote Eieren

1 thl. Bakpoeder

Snufje Zout

2 eetl. Maismeel.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze lichtjes in met Olijfolie.                                                                              Pak  2 kommen en splits daarin de Eieren.                                                                  Het Eigeel in 1 kommetje , het Eiwit in het andere.

Voeg het snufje Zout en het Bakpoeder bij het Eiwit en klop het stijf met een elektrische mixer.                                                                                                               Voeg de Mascarpone / Roomkaas en twee eetlepels Maismeel bij de Ei gelen en mix tot een glad en luchtig geheel.  Spatel nu het Eigeel mengsel bij het Eiwit. Doe dit niet in 1 keer, maar beetje voor beetje spatel je wat van het Eigeel mengsel bij het Eiwit en breng het Eigeel naar onder en naar boven met behulp van de spatel totdat de massa goed is gemengd.                                     Nu  kan je weer wat van het Ei mengsel erbij spatelen totdat alles is gemengd. De luchtbelletjes in het Eiwit mogen niet verdwijnen

Bekleed een springvorm met keukenpapier , strijk in met Olijfolie , giet het mengsel er in en schuif deze in de op 150′ voorverwarmde oven ; ong. 20 min. , de tijd hangt af van je eigen oven . Af laten koelen op een rooster.

Deel het brood in twee en snijd de beide  delen een stuk open zodat er een zakje ontstaat om te vullen met bijvoorbeeld gerookte Zalm of Kip .                Daarna maak je een “grote stappen vlug thuis” sausje  van Creme- Fraiche , Mayonaise , Peper , gehakte Bieslook en Boursin.                                               Schep eerst een lepel van deze saus in een platbroodzakje , de Zalm erin , op een presentabel bord leggen  en de Sla met Komkommers voor de opening die nu bol staat draperen.                                                                                                          Nog een lepel  vlug klaar dressing voor het open platbrood leggen en bestrooien met vers geknipte Koriander                                                                          ( 😁uit de vriezer dan wel in de winter ).