columns / serie / MIAUW deel 5

Blog Marie Miauw in nood
Hier ligt Marie Miauw heerlijk tegen James aan te braden op het elektrisch verwarmde vloerkleed in de keuken. Normaal zijn ze niet zo close ook al gaat het heel goed tussen die twee. Marie had namelijk een beschermheer nodig nadat ze een hachelijk avontuur had meegemaakt en wederom door de nonchalance van haar heer en meester. Door deze eigenschap van mijn schat gaat er nog wel eens iets fout hier… denk aan de hersenschudding en enige dagen geleden de poten van het bed.
Gisteren dus weer een nieuw en onbedoeld accident aan het rijtje kunnen toevoegen . We hebben buiten een lange zinken spoelbak waar schat de pannen moet afwassen [ zijn taak ] en ook om allerlei andere buitenklussen te verrichten. Onder die bak bevinden zich kastjes waarin hij zijn schatten bewaart , zoals olie , vetten en shampoo voor de auto evenals een compartiment met Hand- en Theedoeken plus in het derde kastje de poetstodden. Tussen de drie kastjes zitten geen tussenschotten want daar loopt de afvoer doorheen.
De auto was naar de keuring geweest en er moest olie bijgevuld worden. Het kastje werd geopend en bleef tijdens de procedure openstaan , na gedane arbeid goed gesloten met hangslotje tegen openwaaien . En weer lekker naar binnen want om 9 uur was het nog bitter koud.
Schat zet zich voor de computer om zijn dagelijkse rituelen voor de ansichtkaartenhandel te verrichten , het is druk in zijn winkel op het moment want de antieke kerstkaarten vliegen de deur uit , waarbij vermeld moet worden dat andere kaarten er even hard of harder binnen vliegen zodat van winst geen sprake is maar wel een gestaag groeiende stapel schoendozen met kaarten . Ik heb eens een stapeltje van 300 st geteld en gemeten met de centimeter , daarna de inhoud van de dozen waarbij ik tot de onthutsende conclusie gekomen ben dat hij er veel meer dan tienduizend bezit.
Zittend aan zijn sidetable / bureau hoorde hij allemaal gestommel… ik moest komen luisteren en hoorde het ook ; veronderstelde katten op het dak waarmee Marie altijd ruzie maakt.
Marie is zijn alles en toen we haar in huis niet vonden werd er geroepen zonder resultaat , daarna de ladder tegen het dak maar geen Marie. Ik zat binnen en heb James wel 3 keer in en uit moeten laten zonder mee te lopen , veel te koud , zodat ik veronderstelde dat Marie misschien in de auto was gesprongen ; niet dus en ook niet onder de motorkap .
De kaartenwinkel ging weer verder… poes komt wel terug… ook het gebonk hield aan . Vriendelijk om niet te storen vroeg ik waar mijn schat die olie vandaan gehaald had en glashard was zijn leugen : die stond achter in de auto… het gebonk ging verder en de winkel ook. Tijd voor een kopje olijfbladthee en nog steeds geen poes maar wel gebonk. En toen dacht ik aan dat aanrechtkastje met auto-onderhoudsmiddelen waar James steeds naar toe liep en het niet kon vertellen . Heb jij soms dat kastje open gehad waar die olie niet instond vroeg ik een beetje vals en jawel hoor … Marie Miauw zat op de handdoeken , ze was compleet overstuur , keurde haar meester geen blik waardig en vleide zich voor het eerst tegen James aan op de warme mat. Drie uur in een ijskoud aanrechtkastje is een trauma , haar nieuwe steun en toeverlaat is James.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Anita Munten-Stroeken, Cobi Noordermeer en 10 anderen
6 opmerkingen
4 keer gedeeld
Leuk

 

Opmerking plaatsen
Delen