blog / columns BAKMIX

blog / columns BAKMIX.
In mijn keukenlade bij de pakken glutenvrije meelsoorten viel mijn oog een paar dagen geleden op een curieus pak meel. Aan de meertalige opdruk waarschijnlijk van Lidl waar ik 12 maart voor het laatst ben geweest. In Covid tijd een no go want de gangen zijn te smal en de bevolkingsdichtheid onverantwoord wetende dat in het dorp waar Lidl is gevestigd het hoogst aantal besmettingen zijn. Getriggerd door een post van mijn nicht die RARA aan het bakken is besloot ik haar voorbeeld te volgen met het raadselachtige pak in de veronderstelling dat ik er in het gekste geval nog pannenkoeken van zou kunnen bakken Kneedmachine en deeg kom tevoorschijn getoverd , en passant kwam ik een siliconen madeleine vorm tegen die eventueel ook bruikbaar zou zijn, weegschaal op het aanrecht want ja hoor : 400 Gr is 385 Gr bij de fabrikant. Ik gokte op 250 Gr melk voor pannenkoeken.
ECHTER. Voor melkproducten en drank heb ik een aparte koelkast beheerd door mijn schat en vakkundig weggewerkt in een Provençaalse kast in de inkom waar hij resideert aan een bureau/ side-table met zicht op de tuin en zijn kat. Dit bureau is tevens zijn winkel want je moet iets als je weinig ruimte hebt. Omdat ik dus zelden of nooit in die koelkast kijk heb ik geen idee wat daar allemaal in staat. Dat is schat ’s afdeling.
Ik gruwel van melk en aanverwanten .
In de wetenschap dat we eergisteren 4 flesjes melk hebben gekocht greep ik een half flesje . Dat had ik beter niet kunnen doen. Normaal ruik ik eerst aan de melk of laat mijn schat voor- proeven doch dit keer niet daar ik in de veronderstelling verkeerde dat de melk al weken op was…. dat klopte min of meer . De melk zat al in de mengkom toen een walgelijke zure geur naar boven kwam 😳. Alles mislukt en ik moest die stinkzooi nog opruimen ook.