columns CORONA REISJE

Het begon een beetje op vakantie te lijken vandaag. Via Port Grimaud Buy and Sell had ik een paar artikelen gescoord die ik wel zelf moest ophalen , hetgeen gelukkig gecombineerd kon worden. Die site lijkt me gekoppeld aan een verkoopsite die de departementsgrenzen enigszins overschrijdt want ik heb ook al eens een vaatwasser opgehaald in Agay. Goede afspraken gemaakt met de verkopende dames ; in St Raphael in de voortuin kon ik gemuilkorfd een boutis met twee sierslopen en bijpassende gordijnen in Toile de Jouy ophalen voor twee tientjes uiteraard in gepaste coupures. Een dolle koop
.
dat was klokslag 12 uur zodat we meteen door konden rijden naar Mandelieu , vlakbij Cannes… vanwege de tol en de reiskosten had ik nog een tientje van de vraagprijs af weten te lullen en ook deze dame stond klokslag 1 uur op een parking te zwaaien want een camion gelijk de pompiers is een duidelijke aanwijzing .
Een Sphinx ontbijtservies 8 pers. voor de luttele som van 40 e . ook gemaskerd in ontvangst genomen met afgepaste duiten en Madame wilde het nog uitpakken om te tonen maar ik geloofde haar op haar lieve ogen die boven het masker vriendelijk lachten. Best is om de ontmoeting zo kort mogelijk te houden. Het was helder weer aan de kust terwijl we op de autoroute regen hadden en daarom namen we de Corniche d’Esterel terug.
Een prachtige route buiten seizoen zo zonder toeristen al waren helaas onze favoriete pleisterplaatsen aan die route ook gesloten. De meegenomen picknicktas bracht uitkomst in die zin dat het wat karig was zoals het schoolreisje uit mijn jeugd. Chocolade , chocoprinsen voor mijn schat en een fles water.
Tis behelpen maar wat was het fijn na 7 weken thuiszitten.
En dan nog met schatten thuiskomen.. dankzij mijn eigen schat die graag auto rijdt.