BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / 5 / ONZE ENTREE 4 en 5 juni 1998

Die donderdag 4 juni , de dag voor het bezoek aan de notaris verliep in eerste instantie wat stressvol omdat het door mij overgemaakte geld voor de zogenaamde onder de tafel betaling , wat ik in Nederland naar de CA rekening in LDF had laten overmaken nog niet binnen was , en laat dat geld nu juist bestemd zijn om de verkoper in contanten te kunnen betalen voor overname van allerlei onbestemde roerende zaken met als voornaamste doel de notariskosten te drukken. Na wat heen en weer getelefoneer dat toen nog via Rabo Parijs moest lopen had ik de verzekering dat we voor de notarisafspraak de som konden ophalen ; helemaal gerust waren we nog niet maar verder werd het een leuke dag van kennismaken met onze Engelse buurvrouw , die al tegen haar schoonzoon gezegd had :                                       Het is nogal een luidruchtig stel , die Hollanders. Pffffff we lagen allemaal dubbel van het lachen want de oorzaak van de luidruchtigheid lag in het feit dat mijn schat de antenne en het dakraam van de kampeerbus gemold had aan een overhangende mimosa tak hetgeen met veel gegodver gepaard ging. .

Rustdag na alle drukte , beetje Barbecue-en op het terras , de tuin inspecteren en omdat je in het bos niet kan zien waar grenzen lopen waren om de meter kleine houten paaltjes geslagen zodat we in elk geval een bijna onzichtbare donkergroene afrastering konden installeren om te beletten dat de Fox-Terrier op jacht zou gaan . Uiteraard een steengoed excuus voor de territoriumdrift van de nieuwe bewoners ; wij dus.

Vrijdag 5 juni :

S’ Ochtends snel naar de bank , de verkopers kwamen om 10 uur na een rit van 5 uur over de route Napoleon met 4 personen in een klein Peugeotje dus die waren wel aan een koffie met croissant toe , waarna we richting notaris togen wat hier ook een hele belevenis is . Notaris in shorts , polo en blote voeten in bootschoenen , hier kan werkelijk alles zoals Conny Witteman ooit in een interview zei : St Tropez is een grote camping maar dan chiquer .          De contracten kwamen op tafel , tafel ja , geen bureau en dossiers naar goed Frans gebruik opgestapeld op de grond tegen de wanden.                         Notaris  spreekt een welkom uit en daarna : retteketet, retteketet , retteketet ..hieronder tekenen met complete handtekening . Volgende 16 pagina’s tralala etcetera tralala etcetera en onderaan elk blad een paraafje. Heeft u alles begrepen waarvoor u getekend heeft ? Braaf knikten we ja , maar geen idee vanwege het afraffelen en compleet overslaan van de meeste pagina’s ; we gingen ervanuit dat de zeer vriendelijke en eerlijke verkopers wel voor ons hadden geluisterd. En toen kwam het welbekende moment waarop onder de tafel nog een en ander geritseld moest worden en ook dat gebeurt bij de notaris hoewel hij zich dan even verwijdert met het excuus de papieren te gaan kopieeren .

Nadat alles tot volle tevredenheid van alle partijen verlopen was nodigde MONSIEUR ons allen uit , inclusief zijn vriend de notaris , voor een apero op een aangenaam terras want het toeval wil dat alle overdrachten waarbij ik naderhand als tolk heb geassisteerd ook steevast om 11 uur gepland waren met daarna de onvermijdelijke borrel.

Daarna zijn we met de vorige eigenaars gaan lunchen in een fijn restaurant ; vader en moeder zijn helaas overleden maar met de dochter en haar man hebben we nog steeds contact .