hoofdgerecht / vlees / VARKENSHAAS IN LIMOENSAUS

VARKENSHAAS IN LIMOENSAUS
Schat had deze week al enkele keren te kennen gegeven dat hij wel weer eens Nasi met Saté wilde maken [ zijn specialiteit ] Komt mij ook goed uit omdat het fijn is wanneer ikzelf eens niet hoef te verzinnen wat er op tafel komt , dus had ik een Varkenshaas uit de vriezer gelegd.                              Echter toen puntje bij paaltje kwam had hij plots geen zin meer en zat ik met dat stuk vlees te kijken , waar kraak nog smaak aan is tenzij je het opleukt met een lekker sausje , maar daarvoor ontbraken mij de gebruikelijke ingredienten zoals : Vijgen voor de saus met Piment d’Espelette , of Dragon voor het recept met Dragon/Roomsaus ; ook zo’n klassieker.
Er hing me echter vaag iets bij van weliswaar een Kalfshaasje in Montecatini zo’n 15 jaar geleden waar Citroensaus aan te pas kwam , wat me op het idee bracht om maar eens te gaan experimenteren met ik mag wel zeggen groot succes , mijn schat was over the moon .
Varkenshaasje mooi rondom bruin gebakken in half Boter , half Olijfolie , afgeblust met Limoncello [ altijd in huis vanwege eigen stokerij ] . Daarna laag gedraaid en een tak Oregano , twee Salieblaadjes [ beide in de tuin ] , de zestes van 2 Limoenen [ bewaar ik in de vriezer ] en vier gehalveerde Knoflooktenen in “robe de champ” wat wil zeggen in de schil .
Half uurtje laten sudderen , beetje Kalfsfond [uit een potje ] erbij en gebonden met een staartje Creme-Fraiche , wat tegen de datum aan was .
Gekookte halve Aardappels en Platte Bonen …… hoe blij kun je een man maken ?
Foto is van het stuk wat over is , we hadden al gegeten voordat ik bedacht dat het recept de moeite van bewaren waard is .
Kan een afbeelding zijn van eten
Pierrette Nisen