salades POKE-BOWL MET GEMARINEERDE GEROOKTE ZALMMOOT

Maak een marinade :  Sojasaus -Yakatori-saus- Worcestershiresaus- Rode Peper of Harissa- Knoflookpoeder-Gemberpoeder- grof gemalen Korianderpoeder -sap en rasp van een Limoen en Timut graantjes .          Snijd gerookte Zalmmoot in schijfjes van 1 cm dik en laat min. 2 uur marineren .

Schaaf Komkommer en maak de dressing  volgens oosters recept.bijgerecht / oosters KOMKOMMER MET SESAM

Op de bodem van de bowl komt een laagje Rijstnoedels ; een paar minuten geweekt in kokend water .

Daarop stevige Sla

Daarna kun je varieeren met allerlei kort gekookte stevige groene groente : Bv. Groene Asperges , Brocoli-roosjes , Sperciebonen , langwerpig gesneden Platte Bonen..etc                                                                                                                     Die bedek je met : Wortel aan slierten geraspt en in de lengte dun gesneden lange Radijs .                                                                                                                                Nu kunnen de gemarineerde Zalm stukjes [ met hun marinade ] erop waarna je er ruimhartig  Komkommers in oosterse dressing met wat nat overheen schept .                                                                                                                Werk af met vers-geknipte Koriander en geroosterde Sesamzaadjes .