columns FRANSEN MAKEN GEEN FOUTEN

FRANSEN MAKEN GEEN FOUTEN.
Dat is me na 23 jaar Z Fr volkomen duidelijk geworden .
Wat er ook is gebeurd of hoe , aan hen ligt het nooit.
Hoewel …… denkend aan Sonja Bakker….. het komt in Ned ook voor. Ik leg uit :
Al enkele weken gekweld door algehele zwakte , duizelingen , sterretjes zien , clusterhoofdpijn , vastzittende nek , pijn op de gebroken wervels en flinke koorts had ik zaterdag de moed samengeraapt om naar de huisarts te gaan ; jawel dat kan hier ook op zaterdag. Ik heb deze dokter pas sinds januari dus is hij nog niet helemaal vertrouwd met mijn kwalen en schreef een bloedonderzoek voor.
Bloedprikken kan gewoon aan huis door de verpleegster die ons intussen door en door kent. Zij brengt de monsters naar het laboratorium waar men dezelfde avond nog de uitslag ophaalt.
Maar nu even niet in coronatijd , daar is het te druk , dus ga ik er niet binnen. Je weet maar nooit wat daar allemaal rondspookt.
De uitslag zou per mail komen. Net als de laatste keer in januari en vorige week voor mijn schat.
ECHTER…. er kwam een mail : mevrouw u bent bij ons niet bekend. Stuurt u even een kopie van uw identiteitsbewijs , Carte Vitale en Mutuelle.
Zelfs mijn echtgenoot vond dit zo n rare mail dat hij dacht aan een arnaque. Een blik op de website van het lab gaf een ander e-mailadres dan de afzender , dus daar maar eens heen gemaild of die flauwekul van hen afkomstig was en ik niet van plan ben om zomaar mijn gegevens door te sturen.
Er ging weer een dag overheen zonder de uitslag noch antwoord. Vanochtend : een factuur. : gelieve 35,- e over te maken omdat uw gegevens bij ons niet bekend zijn. Nou…… dan moet je 39’ koorts hebben en overal pijn. Veel minder is al genoeg om mijn toorn over je af te roepen daarom was mijn respons niet mals.
Of ze soms een foutje hadden gemaakt ? Ik ben al 23 jaar cliënt , een half jaar geleden ging het nog goed.
Uit fatsoen heb ik mijn nrs van de Carte Vitale en Mutuelle verstrekt en vermeld dat wanneer ik de uitslag niet per ommegaande ontvangen zou , ik in het vervolg naar het lab in de buurgemeente zou gaan.
Pfffffff dat was eruit en het was ook even snel geregeld.
Niet dat ze een foutje hebben gemaakt hoor. Maar wel een standaardbrief dat ze blij zijn dat ik voor hun lab heb gekozen en mijn gegevens correct zijn ingevoerd ……huh……
Dat is al jaren zo , de uitslag kwam meteen erbij.
Tjaaaaaaa aan hen heeft het niet gelegen. Waarschijnlijk een stagiaire.
Zoiets als ik bij Boulevard opving in het Sonja Bakker schandaal.
Kan een cartoon zijn van 1 persoon en de tekst 'Oc'

 

Opmerking plaatsen