bijgerecht / groente / UIENROZET

UIENROZET.
Wie koorts heeft moet Uien eten.
Deze Ui stond al minimaal 3 jaar in mijn concepten omdat ik nog geen foto had. Toen in een luxe strandtent gegeten als weinig luxe voorgerecht maar heel lekker. Thuis geprobeerd na te maken , zonder goede foto en in het vergeetboek der concepten geraakt. Maar omdat mijn schat 2 overheerlijke malse Tournedos had meegebracht leek me dat een beste combinatie zeker ook met zijn lievelingsgroente : Bietjes.
Je neemt pp een flinke Ui en snijd deze aan de onderkant plat maar wel dat de knoest nog zichtbaar is . Haal de schil eraf . Boven snijd je de Ui af bij de stengel.
Kerf er sneden in van ong. 1 cm breed maar zodanig dat je de onderste 2 cm niet raakt.
De Ui mag niet uit elkaar vallen. Dan druk je boven een kom wat Bloem door een zeef. Die kruid je met : Hot en doux  gerookt Paprika poeder , Ras al Hanut , Zwarte Peper en Zout.
Nu kun je er de Uien voorzichtig indrukken.
Klop een Ei los en kwast hiermee de Uien in , waarna je de overgebleven Bloem met kruiden nogmaals door een zeef erboven verdeelt.
30 min in de oven op 160’ alleen bovenwarmte , daarna afdekken met alufolie en nog 20 min .terug zetten , nu op 140 ‘ en hete lucht stand met boven en onder warmte .