hoofdgerecht / italiaans RISOTTO MET RIVIERKREEFTJES EN BURATTA

Maak een Citroensaus : 1 halve uitgeperste Citroen en de zeste hiervan , een flinke scheut Limoncello , een bodempje water , 4 thl. Suiker en een mespuntje Saffraanpoeder of 2 draadjes .

In laten koken en monteren met een klontje ijskoude Boter

Houd apart .   Evenals een eetl. waarop 1/3 Oregano en 2/3 zeer fijn gehakte Rozemarijn .

Smoor glazig  in half Roomboter en half Olijfolie in een hapjespan met platte bodem : een fijn gesnipperde Sjalot , een fijngehakte teen Knoflook , een blaadje Salie .

Strooi hierin de benodigde hoeveelheid Carnaroli rijst en laat dit even meestoven . Zet dan het vuur hoog .

Blus af met een kopje Witte Wijn wat je laat inkoken .

Zet een liter Garnaalbouillon of Visfumet klaar . [ ik heb altijd een van de twee in de vriezer want trek altijd bouillon van Garnaal- of Visresten ].

Giet een scheut Bouillon bij de Risotto en blijf roeren tegen de klok in met een houten lepel en telkens wanneer al het vocht is opgenomen giet je er wat bouillon bij . Herhaal deze procedure totdat de Risotto beetgaar is .

Schep erdoor : een eetl. Mascarpone , een eetl. geraspte Pecorino en een handvol Rivierkreeftjes = Ecrivisses . Naar smaak nog Peper en Zout maar daarmee ben ikzelf niet scheutig .

Verdeel de Risotto over de borden ;

Versier elk bord met tweemaal een kwart Buratta , een bergje Ecrivisses , giet er Citroensaus over en daarna wat fijngeknipte kruiden .