columns / CASQUES

CASQUES

Mijn schat en ik hebben een uiterst verschillende smaak op het gebied van alles wat ons via Canal Digital op TV wordt aangeboden en naar ik aanneem en hier en daar heb opgevangen zijn wij bepaald niet de enigen , wat de reden is dat wij over twee TV toestellen beschikken , een in de zitkamer en een in de keuken.                                                                                                                Jullie snappen het al : de plaats van de vrouw is in de keuken en dus kijk ik daar naar de zaken die me interesseren terwijl ik multi-task , te weten : strijken , eten voorbereiden , taartje bakken of simpelweg aan de laptop.     Er is echter een probleem wat al jaren en jaren speelt en nogal eens punt van discussie is : schat is zo doof als een kwartel en dientengevolge staan zijn schietfilms of sportcommentaren loeihard waardoor mijn programma , meestal talkshow , ook loeihard moet en mijn oren toeteren.                 Edoch…. ik was doodmoe gisteren en wilde graag de debatten volgen , liggend op bed , in de slaapkamer die in onze kleine boshut aan de woonkamer grenst . Schat keek wielrennen en besloten werd dat hij dat in de keuken zou volgen , lekker in het zonnetje met de tuindeuren open …….. en toen is zijn frankske gevallen want op enig moment stond hij aan mijn bed : schat , het is verschrikkelijk , wat een lawaai die TV ; nu snap ik het en je hebt helemaal gelijk , ik wordt er knettergek van . Ik hoefde niet eens meer te vermelden dat ik dat dus al jaren had want hij vervolgde meteen : Morgen haal ik van die dingen voor op mijn oren . We hadden die natuurlijk wel maar het snoer was niet lang genoeg .                                                                    Er werd gegoogeld [ uiteraard door mij ] wat me op snoerloos en bluetooth bracht ; wij zijn beide A technisch en compleet digibeet .

Vanochtend begon het calvaire wat nog niet ten einde is .

Op naar Darty , de enige zaak in onze omgeving met goede service en dat moet wel want het zeer jonge personeel is niet bepaald deskundig.   Ons probleem uitgelegd en de TV aangewezen die we daar een half jaar geleden gekocht hebben om onze nieuwe Canal Digital box op aan te sluiten , wat overigens ook nog niet gelukt is . Intussen begaf ik me naar de espressomachines maar werd al snel door mijn ega opgetrommeld omdat de winkeljuf hem geluidsboxen aan het aanprijzen was ..het moesten natuurlijk CASQUES zijn , dat woord kende hij niet blijkbaar [ veel te technisch ]. Toen was de keus snel gemaakt , niet de duurste , niet de goedkoopste .                                                                                                                       Weer thuis werd de sidetable waaronder de TV is opgesteld afgebroken [ ruimtegebrek in de hut ] , decoratie op de salontafel gezet , de boel verschoven en de installatie kon beginnen want het zou niet kunnen mislukken volgens de voortvarende verkoopster . Echter…. het stekkertje paste niet in het gaatje .                                                                                                        De winkel is gelukkig maar 7 km rijden wat op zich een zegen is in Frankrijk dus mijn schat kon meteen terug. Probleem nog eens uitgelegd , er kwam een naar het zich liet aanzien slimmer heerschap aan te pas die hem een duurder type aanraadde wat zeker passen zou op onze Samsung ; nee…. proberen in de winkel op het evenbeeld van de onze was niet nodig; dit was het juiste exemplaar.                                                                                                        Jullie raden het al : het stekkertje paste wederom niet in het gaatje .   Gefoeter uit de zitkamer : ik heb er genoeg van ik ga morgen wel terug waarop ik opperde dat hij beter subiet terug kon gaan omdat die slimme jongeman nu in de winkel zou zijn en morgen misschien wel niet . Daar had ik kennelijk een punt en schat vertrok ten derde male. Gelukkig was ik niet aanwezig bij het winkelbezoek omdat hij gruwelijk tekeer gegaan is en erop stond dat de casques daar terplekke werden uitgeprobeerd . En ja hoor… er miste nog een verloopstukje. Nog 17,95 armer kon thuis de pret beginnen wat na enig gehannes lukte want uiteraard was het instructieboekje van de TV na een half jaar onvindbaar [ wat niet bij mij in bewaring gegeven wordt komt nooit meer boven water]                                                                                          Daarna volgde nog het opladen wat twee en een half uur zou duren en toen begon Boulevard , mijn guilty pleasure , wat ik altijd in de keuken kijk terwijl in de kamer Gordon Ramsey met veel lawaai zijn leerlingen instrueert .                                                                                                                                Met een superblije overwinnaarsblik , de koptelefoons op en de duimen omhoog  keek hij om de hoek waarop ik accuut de slappe lach kreeg die nu , vele uren later nog niet over is…… Hij had weliswaar geluid in zijn casques maar ik nog steeds bijgeluid , al had hij dat natuurlijk niet in de gaten .       We hebben er samen maar om gelachen want onze kennis schiet tekort . Wanneer het geluid van de TV wordt afgezet komt er uit die koptelefoon ook geen geluid meer. Dat wordt morgen boekje zoeken….. terug naar Darty wil hij niet meer en het gedownloade exemplaar telt 205 pagina’s .

Wat een miserie…