columns / TIS HIER NET FRANKRIJK / POETSVRIENDIN

POETSVRIENDIN
Het vinden van een goede poetsvriendin is hier aan de zuidkust nog niet zo makkelijk . In de 23 jaar dat ik hier verblijf heb ik er 8 versleten waarvan er maar een goed voldeed doch die vertrok na een seizoen naar Bourgondie waar ze ook vandaan kwam . Allemaal rekenden ze ook in die tijd al tussen de 15 en 20 piek per uur en als ze nou stevig door zouden werken kan ik daarmee ook nog leven , maar in bijna alle gevallen was dat niet zo.
Nr 1 was de dochter van de aannemer die tijdelijk kwam nadat ik een ongeluk had gehad , ik had er veel steun aan maar ze studeerde voor creche leidster dus vertrok .
Toen kwam nr 2 , en ik dacht een lotje uit de loterij… echter , ze kletste veel over haar leed met een vent aan de drank en losse handjes , wanneer het vakantie was bracht ze haar kind mee en tot overmaat van ramp kreeg ze een baby die ze ook nog meebracht ; heel jammer maar dat werkt niet natuurlijk.
nr 3 kwam , een Engelse die meer met de hondjes speelde dan poetste, een soort Martin Gaus, waar ik snel genoeg van had ook al ben ik een dierenvriend.
nr 4 maakte haar opwachting , zus van mijn vriendin , ze kwam uit Bourgondie om hier in een super-chique hotel te werken en in haar vrije tijd bij mij , ze was heel goed en kon bovendien op huis en dieren passen wanneer wij op vakantie gingen , echter: zij kreeg heimwee en vertrok.
Een of twee keer kwam haar dochter , goed bedoeld maar niet half zo goed.
Na deze kortstondige nr 5 kwam nr 6 , al even kortstondig , de dame die nu mijn buurvrouw is… ik zal de details besparen omdat ze vaak stiekem loert op mijn tijdlijn , ze is geblokkeerd maar kijkt via anderen . Dit fiasco was voor een keer.
nr 7 was de vriendin van de meestal vrijgezelle buurman , een schat die niet kon poetsen , alleen maar kletste met mijn schat over haar ongelukkig vorig huwelijk met een Nederlandse narcist die twee van haar 4 kinderen had meegenomen , de jongens , waarbij tevens een tweeling gescheiden werd . Opgeleid aan de academie als tekenlerares vond ze een post op het college in st Tropez… goed voor haar en ook voor mij omdat ik haar niet durfde opzeggen
Nr 8 maakte haar opwachting , Engelse en vriendin van een leuke man die hier wel eens in de tuin komt werken , goed voor de hond en de poes , maar kon niet van de fles afblijven waardoor het gebeurde dat ze geregeld afbelde als zijnde ziek waarna ik van haar vriend hoorde dat het oorzaak drank was ; toen kwam corona om de hoek en ik vond dat wat riskant daar zij vaak en teveel gelijkgestemden zag en toen de mogelijkheid daar was niet gevaccineerd wilde worden…
Een NO-GO voor ons.
Na deze pleiade van poetshulpen kwam een koffieklets vriendin op de proppen met een bureau , SHIVA geheten , een organisatie die door heel Frankrijk zit en werkt met cheque’s d’emploi , niet alleen voor poetsvriendinnen maar ook tuinmannen en anders-zinse klussen . Je betaalt maandelijks aan het bureau dat je alle administratie uit handen neemt en na belastingaangifte krijg je de helft van het betaalde bedrag terug van de impots .
Na de eerste aangifte april a.s. gaat het maandelijks en ik hoef er niets voor te doen want SHIVA helpt ook met de belasting perikelen.
Nu komt nog het mooiste van alles : na de belastingteruggaaf ben ik nog goedkoper uit dan ik met elke andere hulp ooit geweest ben aangezien ik ook nog ouderenkorting geniet
De nieuwe poetshulp [ nr 9 ] is vandaag begonnen , even vergezeld door de directeur van de vestiging SHIVA ste Maxime en wel met een goody-bag , waarin een deftig blok Savon Noir , schort met logo , handschoenen , logboek en andere prullekes .
Keurig wit werk , dus verzekerd .
Het huisbezoek van de dame van het bureau , een paar weken geleden heeft me een jongedame opgeleverd waarmee het direct klikt . Ongelooflijk…. zo blij als ik ben ; ze is precies zoals ik het bedoel. Ze poetst eco [ daar staat dat bureau ook voor ] met azijn , groene zeep en soda. Ze vroeg zelf om een tandenborstel en wattenstokjes voor de hoekjes en dweilt de hoeken op de knieen …. het lijkt wel jaren 50 bij mijn moeder. Ze is een schat waarin ik alle vertrouwen heb .
Kan een cartoon zijn