bijgerecht / groente VENKEL MET SAUCE ARMORICAINE

Sauce Armoricaine welke normaal geserveerd wordt met zeevruchten , nu met Venkelknol .
Smoor glazig in olijfolie in een hapjespan : 1 gehakt Sjalotje , 2 geplette tenen Knoflook , wat fijngehakte verse Dragon , een snufje Tijm en 1 Laurierblaadje .
Intussen kook ik 2 geschilde gehalveerde Venkelknollen beetgaar maar niet te gaar .
Daarna de saus afmaken : afblussen met 2 eetl Pastis , Visbouillon en/of kookwater van de Venkel toevoegen , een beetje inkoken en binden met Kreeftenboter [ die heb ik altijd in de koeling ] en Creme Fraiche , dit is de makkelijke draai die ik eraan heb gegeven .
OF …. en daar wordt het wat bewerkelijker : likje Tomatenpuree meebakken met de gesmoorde ingredienten , afblussen met Pastis , waarna zelf getrokken Bouillon van Schaaldieren , al heb ik die meestal ook in de vriezer , inkoken en binden met klontjes koude Boter en Creme Fraiche .