BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / BUREN / OP SLANGENJACHT BIJ BUURVROUW NICOLE

Toen wij pas ons vakantie optrekje hadden hier in het zuiden hadden wij heel erg aardige buren waarmee wij zeer vriendschappelijke banden onderhielden , bijna on-Frans.
Wij deelden de krant en kwamen vaak bij elkaar over de vloer en zeker ook om samen te eten , meestal met andere dorpsgenoten erbij, wat enorm heeft meegewerkt aan onze integratie.
Buurman’ s biologische winkel die eigenlijk van zoonlief was ,was tegenover de kroeg en daar troffen we elkaar ook al bijna elke dag want hij hoefde maar over te steken als er een klant binnenging.                                Intussen hield de zoon/ eigenaar zich onledig met tennissen en badmeester spelen op een vakantiepark van zijn toenmalige lief .
Buurvrouw Nicole was meestal thuis want door een chronisch open been kon zij bijna niet lopen.
Op een erg zonnige dag zat Nicole op een bankje voor haar huis in de schaduw toen een afgrijselijk gekrijs klonk vanuit haar richting: ANSE ANSE [ HANS HANS ].
Mijn Schat was met een klusje bezig dus ik rende erheen om naar later bleek , buurvrouw te ontzetten.
UN SERPENT UN SERPENT , er zat inderdaad een levensgrote lichtgroene slang onder haar bankje en ook ik , toen nog geheel niet gehinderd door mediterrane biologische kennis, schrok me wild.
Une pelle , une pelle , schreeuwde Nicole ; dus terug om een schop te halen om weet ik wat mee te doen aangezien het reptiel opscheppen mij geen optie leek .
Nu zullen al mijn volgers mij wel een zeer wreed wezen vinden maar op dat moment zag ik toch geen andere uitweg dan de slang met de schop in moten te hakken teneinde de hysterie van Nicole te stoppen en eerlijk is eerlijk , ik was er niet ook niet gerust op .
Eind goed al goed , alleen mijn ega was een beetje taai over zoveel dierenleed , maar ook hij had geen betere oplossing aangedragen noch hulp verleend .
Toen was het onderhand tijd voor het wel zeer verdiende apero wat wij vaak met hen nuttigden en waarbij ook andere buren nogal eens aanschoven  .
Nicole had meestal een lekkere Provencaalse taart bij het apero en het recept van deze Pissaladiere heb ik van haar gekregen.
Helaas is zij ons een jaar of zes geleden komen te ontvallen nadat ze terug verhuisd waren naar de Auvergne.
Nu is hun zoon onze buurman want de liefde heeft geen stand gehouden aangezien hij een juffrouw die hij tennisles gaf had bezwangerd.

En sedertdien zien we elke paar maanden een nieuwe dame de revue passeren ; soms met hond , soms met kat en zelfs soms met kinderen… maar het houdt nooit stand .