KOOKLES BIJ MADAME SENEQUIER gateau de savoie

Het unieke recept van Gateau de Savoie dat ik via de kooklessen van Madame Senequier, heb weten te bemachtigen is bruikbaar als basis voor diverse taarten waarmee ik altijd veel eer inleg .
Zo dient hij ook als basis voor de wereldberoemde Tarte Tropezienne ,maar deze variatie later.

De lessen van Madame Senequier zijn bijzonder leerzaam gebleken en zij was ook altijd bereid rekening te houden met mijn glutenallergie en paste haar recepten daarop aan.
Eigenlijk is het wereldberoemde terras met de rode stoeltjes aan de haven van st Tropez , en zeer lange tijd gerund door de familie Senequier , niets meer of minder als een patisserie/ lunchroom met de ingang aan de achterzijde waar ook de bekende kleine dagmarkt is. [voornamelijk vis]
Helaas door drugsschandalen van een jeugdige Senequier [geen kind van madame] is de zaak nu al enige jaren in andere handen.
Mijn medeleerlingen waren op z’n minst een beetje vijandig ten opzichte van mij en deden alle moeite om mij nergens bij te betrekken behalve dan de afwas waarvoor ik dan weer werd vrijgesteld door madame vanwege mijn slechte rug ; ook dat zet kwaad bloed .
Als de les eens verzet werd kreeg ik het ook niet te horen.
In het kringetje van de Tropeziennes zat men niet op een buitenlandse te wachten , hoe goed geintegreerd ook.
Enfin , ik laat me zeker niet kisten en toen ik de fijne kneepjes van de Provencaalse kook- en bakkunst aardig meester was ben ik er dan ook maar mee opgehouden…….
Je wordt toch nooit eigen in een Provencaals dorp.

Het recept, en het is echt heel gemakkelijk en ook niet veel werk of geknoei , staat in mijn kookboek .