KLEURSTOF macarons

Enige tijd geleden liep ik door de supermarkt van Appie Happie om Hollandse specialiteiten in te slaan teneinde  het overwinteren te veraangenamen.
Bij de schappen van limonades en frisdranken stonden twee mannekes van een jaar of tien [ hooguit ] naar beneden te kijken in het onderste schap waar naar goed gebruik van de sluwe winkelier de allergoedkoopste merken staan uitgestald.
Een hele rij doorzichtige kleine plastic flesjes met daarin drank in neonkleuren trok de aandacht van de kleinste knaap.
Hij nam het flesje begerig in de hand om het te bekijken ; en op dat moment vingen wij flarden van hun gesprek op.
Deze lijkt me heel lekker! – Nou , zegt de oudste : Daar zit anders veel kleurstof in , maar je moet het zelf weten hoor…….
Ik heb er niks tegen maar ook niks mee , en je krijgt er hardstikke rode tanden van………
Zegt de jongste : VET GAAF……

Dit brengt mij op voedsel kleurstoffen die je soms wel eens gebruikt in de keuken om gebak te kleuren , of marsepein , en we mogen hopen dat die tegenwoordig op natuurlijke basis zijn.

DSCF3494 (2)

Dit was vandaag de aanleiding om weer eens Macarons te maken ; op Franse wijze zoals ik dat geleerd heb op de Provencaalse kookcursus van Mme Senequier, van die beroemde patisserie met de rode stoeltjes in St Tropez aan de haven.

recept in mijn kookboek