columns STEPHAN’S KONIJNENFOKKERIJ

Zo’n twee jaar geleden heeft de familie 12 hectaren grond verkocht aan Stephan , de zoon van de buurvrouw die de intentie heeft grootgrondbezitter te worden en omdat zijn familie , waar van generatie op generatie iedereen enig kind is en reeds 5 van de 7 huizen in ons  gehucht bezit , gedacht had het huis te kunnen kopen waren  ze in eerste instantie geheel niet ingenomen met het feit dat na de dood van levensgenieter Guy het huis in de familie bleef en niet aan hen verkocht werd .
En dat daar dan ook nog Hollanders bij waren viel daar au bout du trou wel heel verkeerd .
Alle voordelen die hij tot 3 jaar geleden had genoten van de grond en alles wat dat opleverde kwam ernstig in gevaar aangezien juist die Hollandse min of meer dezelfde “hobby” s heeft als hij wat betreft likeuren en jam maken en dergelijke.
Vanaf dag 1 na de begrafenis werd ernstig aangedrongen op verkoop van het huis of toch minimaal de stallen en de grond , waarop onder andere een bron en een beek .
Na de taxatie waarbij bleek dat de stallen meer waarde hadden dan het huis bond Stephan een beetje in en nam genoegen met de koop van werktuigen en grond .

 

Toen we 2 maanden later terugkwamen zagen we een gigantisch stuk terrein omheind door uitermate professionele hekken waar Heras nog wat van kan leren.
Ik was stervens nieuwsgierig en ging de buurvrouw [ zijn moeder ] eens polsen wat daar dan wel de bedoeling van was.
En ik lag dubbel van zoveel boeren onnozelheid : hij ging konijnen fokken……
Ik  heb bepaald geen boerenachtergrond maar kon toch wel bedenken dat die fokkerij al ter ziele was voordat die gestart was .
De konijnen fokten weliswaar bij het leven en waren daardoor uiteraard broodmager maar groeven zich allemaal een weg naar de vrijheid onder zijn dure hekken door.
Thans fokt hij daar kippen , eenden en kalkoenen die ook allemaal broodmager zijn want ze zitten elkaar de hele dag achterna.
Wij kopen niet meer bij familie en boer aangezien die ons voor miljonair aan zien en gaan dus gewoon naar Grand Frais .                                                              Wij laten ons niet meer beetnemen en wensen een mals stukje vlees.