columns WINTERS TUINTAFELSTUK OM OP TE VRETEN

Na het maken van een vogelvoeder tuinstuk had ik flink wat Savoiekool over en aangezien wij zeer respectvol met voedsel omgaan verdwijnt er nooit iets in de kliko .
Mocht er al eens iets niet meer voor consumptie geschikt zijn dan gooi ik het in het bos voor de zwijntjes of andere dieren.
Ook had ik nog wat Aardappels over van de vorige dag , een half zakje Kastanjechampignons en een stuk Comté kaas van de buurvrouw die terug naar Engeland is.
Hoogste tijd om een van mijn oude favoriete recepten tevoorschijn te halen: Nl Gevulde Savoie-Kool met Paddenstoelen waarvan je het recept kunt vinden in mijn kookboek .

 

Eerst de vogeltaart: in een platte rieten mand leg ik eerst het binnenste witte deel van de kool.
Daar omheen schik ik de buitenste diepgroen gekleurde bladeren om en om met de buitenste bladeren van de Rode Kool van vorige week.
In de Witte Kool bol steek ik saté prikkers met halve kleine Appeltjes [over van de Hete Bliksem] en die Appeltjes eten de vogeltjes pas als ze beginnen te rotten, dus na enige regenbuien en die zijn er hier in de winter regelmatig.
Voorop, want het oog wil ook wat, leg ik altijd iets kleurrijks zoals een stuk Pompoen of zoals nu twee doorgesneden Granaatappels want daar zijn ze dol op.
Dan rijg ik een ketting van Pel Pinda’s die ik gezellig over de vogeltaart drapeer en hier en daar nog een vetbol.
De hond heeft nu de taak te zorgen dat de half wilde boskatten van die bollen afblijven en daar komt zijn latente jachtinstinct goed van pas.
Hij is in zijn element en de vogeltjes ook .                                                                      Ze vliegen af en aan en balanceren ook op de Pinda- guirlandes die verder nog op het terras hangen .