hoofdgerecht / franse kost / GEVULDE KOOLBLADEREN MET PADDENSTOELEN

Met het maken van een tuintafelstuk als vogelvoedertaart had ik nog flink wat Savooiekool over van de decoratie , ook had ik nog wat Aardappels over van de vorige dag , een half zakje Kastanjechampignons en een stuk Comté kaas van de buurvrouw die terug naar Engeland is.
Hoogste tijd om een van mijn oude favoriete recepten tevoorschijn te halen : Nl Gevulde Savoie-Kool met Paddenstoelen .

 

Neem een stuk of zes van de Groene bladeren [niet de buitenste] van een Savoiekool en blancheer ze even in kokend water.
Verwarm de oven voor op 160 gr.
Leg ze overlappend in een rond ovenschaaltje.

Bak intussen in een koekenpan Spekblokjes , blokjes pikante gerookte Worst , een gesnipperde Rode Ui , twee Knoflook teentjes glazig  , en voeg er na 5 minuten Kastanje Champignons en geweekte gemengde Paddenstoelen bij.
Laat nog 5 minuten zachtjes smoren , zet het vuur af en schep er de stevig gekookte in blokjes gesneden Aardappels bij.

 

Kruid met Zwarte Peper , Zout , Komijn en Foelie.
Leg nu een laagje Kaas , liefst Reblochon , maar elk ander restje kan ook , op het hart van de Koolbladeren, dan een schep van het gebakken mengsel, dan weer Kaas enzovoorts.
Vouw de bladeren dan over elkaar en steek deze even vast met een saté prikker.

 

Intussen heb je het weekwater van de Gedroogde Paddenstoelen een beetje ingekookt met Kalfsfond en een klontje ijskoude Boter ; dat smeer je er overheen , daarna  ongeveer een kwartier in de oven op 160′ en let op dat de Koolbladeren niet te donker worden, anders afdekken met alufolie.

 

Ovenprestaties verschillen nog wel eens ,dus de eerste keer een beetje opletten.
Serveer in vier stukken gesneden.