columns VROUWELIJKE IMPROVISATIE soep salade en een hoedje

Ik heb nooit erg veel van Carnaval gehouden , maar je kon er nooit  omheen in Brabant , en als al je vrienden gingen wilde je geen spelbreker zijn ; maar van harte : NEEN
Ik kon en kan nog steeds niet zingen en dans als een beer op sokken.
Hoeft geen betoog dat ik me er zeer ongemakkelijk bij voelde.
Net zoiets als die Franse feestjes waaraan ik tegenwoordig nogal eens moet deelnemen ; ik heb er niets tegen [ voor anderen dan ] maar ik heb er zeer zeker niets mee.
Echter : in 1964 had ik een “verloofde”die perse Carnaval wilde vieren en dreigde alleen met zijn vrienden te gaan als ik niet mee ging.
MAAR….. een Carnavals uitdossing  had ik ook al niet en goede raad was duur…..een boerenkiel is wat al te gemakkelijk en zeker niet vrouwelijk .
Een oud gezegde in Brabant is  dat er drie dingen zijn die een vrouw met niets kan maken ; te weten : Soep ,  Salade en een Hoedje , dat bracht al snel inspiratie.
Ik had een zwart cocktailjurkje , daar kon je in die tijd niet zonder.
Mijn moeder had lange satijnen handschoenen , een sigarettenpijpje en sigaretten [Ik heb zelf nog nooit gerookt ]
Lange oorbellen kwamen ook uit moeders juwelenkistje.
Dus ik was al ten naaste bij My Fair Lady ; die film met Audrey Hepburn was razend populair in die tijd .
Ontbrak nog de hoed , en die hoed maakte ik zelf met niets of alles wat ik in huis nog vinden kon.
Een grote witte strandhoed ; een grote lap zuurtjes roze organza en alle bloemencorsages die toen zeer in de mode waren , aangevuld met plastic rozen die in de garage stonden weg te stoffen.
De Organza fraai om de hoed gefrommeld en in alle kreukels met veiligheidsspelden [ aan de binnenkant ] een bloem vastgespeld.
Het was een spectaculair hoofddeksel waarmee ik in combinatie met mijn hoge naaldhakken plots even groot was als mijn boomlange a.s. echtgenoot.
Helaas zijn er geen foto’s meer van , maar ik kan jullie verzekeren : Ik  stal de show als imitatie Audrey Hepburn.

De hoed is nog vele malen gedragen door mijn moeder die wel van Carnaval hield.

Dat je van niets nog soep kunt maken weten de vaste lezers van mijn blog al , en vandaag heb ik van niets of althans van wat restjes een salade gemaakt die van mijn schat in het assortiment moet blijven omdat hij mij bezworen heeft dat dit de lekkerste salade is die hij ooit gehad heeft ; enfin dit terzijde omdat smaken nogal kunnen verschillen.

Het is Tuinbonen salade en het recept vind je in mijn Kookboek index .